Cele mai citite
 


Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa /studiu/
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Hidratare, Tensiunea arteriala, Diabetul, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Oncologie, Mancam sanatos
 

Berea, consumată în cantitate moderată după efectuarea unor exerciţii fizice, este la fel de eficientă ca apa pentru rehidratare şi refacere, potrivit unui studiu prezentat marţi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea şi sănătătea, la care au participat specialişti din cadrul UE în medicină, nutriţie şi alimentaţie.

Doctorul Manuel Castillo, de la Universitatea din Granada, a expus rezultatele unui studiu care a constat în măsurarea reacţiei corpului la consumul de apă sau bere după un efort fizic intens, informează EFE.

'Am realizat studiul pentru a verifica dacă obiceiul atât de extins de a consuma câteva beri după exerciţii fizice este recomandabil sau nu', a explicat Manuel Castillo presei, după intervenţia sa din cadrul simpozionului.

Concluzia a fost că o cantitate moderată de bere 'nu prezintă nicio problemă care să prejudicieze rehidratarea ce are loc după exerciţiul' fizic. Ar fi 'exact ca şi cum am bea apă', a spus expertul. Potrivit acestuia, nu s-a găsit niciun efect negativ care să poată fi atribuit consumului de bere în comparaţie cu consumul de apă.

Medicul Ramon Estruch de la Spitalul Clinic din Barcelona a explicat la rândul său rezultatele mai multor studii potrivit cărora consumul moderat de bere 'ajută la prevenirea accidentelor cardiovasculare, datorită efectelor sale antioxidante şi antiinflamatoare'.

Consumul moderat de bere oferă, de asemenea, protecţie faţă de factorii de risc cardiovascular precum diabetul, îmbunătăţeşte tensiunea arterială, scade colesterolul 'rău'. Totodată, alcoolul pe care-l conţine berea 'are anumite efecte pozitive'.

În prezent, se fac cercetări pentru a se stabili dacă beneficiile berii cu alcool asupra persoanelor sănătoase sunt mai mari decât cele ale berii 'fără', a mai spus Ramon Estruch.

Potrivit acestuia, este important ca berea 'să se consume în cadrul unui regim alimentar sănătos, concret - dieta mediteraneană'.

Medicul pediatru Maria Teresa Fernandez Aguilar, de la Agenţia pentru Sănătate din Valencia, a semnalat efectele benefice ale berii fără alcool în cazul mamelor care alăptează.

Aceasta s-a referit la un studiu prezentat în luna august la Valencia, care a demonstrat că bebeluşii alăptaţi de mame care au consumat bere fără alcool în perioada de lactaţie prezintă mai puţine riscuri de a suferi de boli precum cancerul sau arterioscleroza, datorită transmiterii componentelor antioxidante ale acestei băuturi.

'Rezultatele ne-au surprins şi pe noi', a afirmat Maria Teresa Fernandez Aguilar.AGERPRES/Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Kilogramele acumulate de Sărbători nu se pierd doar prin exericiţii fizice Data de 7 ianuarie nu înseamnă doar sfârşitul Sărbătorilor, care au însemnat mese copioase şi consumul exagerat de alcool şi dulciuri, ci şi constatarea depunerii unui ţesut adipos abdominal, notează joi ziarul La Razon.
Persoanele supraponderale care ţin dietă revin foarte rar la forma iniţială Majoritatea persoanelor supraponderale care încearcă să slăbească, fie prin reducerea caloriilor din alimentaţie, fie prin exerciţii fizice, revin foarte rar la forma fizică şi la dimensiunile corporale dinainte de a se îngrăşa, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, transmite Daily Mail.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
Fundaţia Română a Inimii: Peste 57% dintre români fac exerciţii fizice Peste 57% dintre români fac exerciţii fizice, 76% mănâncă zilnic legume şi fructe, 74% nu fumează, 91% nu beau alcool în exces mai mult de un pahar pe zi, iar 77% cheltuiesc mai mult pentru alimentele sănătoase, a declarat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii (FRI).