Cele mai citite
 


Sindicaliştii din sănătate se opun modificării programului de lucru al medicilor
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Sindicaliştii din sănătate se opun modificării programului de lucru al medicilor de la 7 la 8 ore pe zi, argumentând că este o decizie pripită luată de minister, care nu ţine cont de complexitatea profesiei şi de contextul economico-social.

Federaţia 'Solidaritatea Sanitară', afiliată la CNS 'Cartel Alfa', afirmă, într-un comunicat dat publicităţii marţi, că decizia de modificare a programului de lucru al medicilor a fost luată în mod unilateral de Ministerul Sănătăţii şi este ilegală deoarece încalcă prevederile Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.
Potrivit sindicaliştilor, în analiza programului de lucru al unui doctor trebuie luate în considerare şi orele de contravizită care fac parte din activitatea curentă şi, de asemenea, trebuie socotite ca timp de lucru efectiv lucrat orele de gardă prestate.
'Având în vedere că în lipsa acordului nostru se va ajunge la o serie întreagă de procese, în cadrul cărora instanţele au toate motivele pentru a da câştig de cauză medicilor, şi pentru a reintra în legalitate, Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România a solicitat Ministerului Sănătăţii, prin intermediul CNS 'SAN.ASIST', întrunirea Comisiei paritare a Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară care să aibă ca principale puncte în dezbatere programul de lucru al medicilor şi grila de salarizare a personalului din sectorul sanitar', se arată în comunicat.
Totodată, Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' adresează un apel la solidaritate tuturor federaţiilor din sistemul sanitar vizând întreprinderea unor acţiuni comune în interesul salariaţilor pentru menţinerea actualului program de lucru al medicilor, cât şi pentru îmbunătăţirea grilei de salarizare pentru personalul din sistemul sanitar.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Vaslui: Cadrele spitalului din Negreşti organizează o acţiune de protest Peste 100 de salariaţi ai Spitalului Negreşti din judeţul Vaslui participă miercuri, timp de trei ore, la un marş şi un miting în centrul oraşului, în semn de protest faţă de propunerea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţii sanitare la sfârşitul lunii martie.
Constanţa: Protest spontan al salariaţilor Penitenciarului Spital Poarta Albă din cauza neplăţii salariilor Circa 40 de salariaţi ai Penitenciarului Spital Poarta Albă au protestat, vineri, la locul de muncă, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie, bani ce ar fi trebuit încasaţi pe data de 10 noiembrie.
Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.
Gorj: Peste 1.000 de membri ai Sanitas au semnat pentru declanşarea protestelor din sistemul de sănătate Aproximativ 1.100 de salariaţi din sistemul de sănătate din Gorj, membri ai Sanitas, au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment programată în data de 25 noiembrie, dar şi pentru cea generală, din 28 noiembrie, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Gorj, Valentin Popa.
Vaslui: Patru spitale din judeţ au pierdut procesele intentate de salariaţi Patru din cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui au pierdut procesul intentat de cei aproape 1.400 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25%.