Cele mai citite
 


Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Elena Piţian, în urma necropsiei s-a constatat că bebeluşul era sănătos, nu avea nicio malformaţie, dar a murit din cauza unei asfixii intrauterine.
"La necropsie s-a constatat că a murit în urma unei asfixii intrauterine. În rest, bebeluşul era sănătos, nu prezenta nicio malformaţie. S-au prelevat probe care vor fi trimise la Bucureşti la Institutul Mina Minovici pentru continuarea cercetărilor", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Elena Piţian.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Colegiul Medicilor Gorj şi conducerea Spitalului din Târgu-Cărbuneşti au deschis, luni, anchete, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, acolo unde era internată mama sa, au refuzat să îi facă acesteia cezariană şi au amânat trimiterea sa către spitalul din Târgu-Jiu până când au apărut complicaţii la făt. Tragedia a avut loc în cursul zilei de duminică, femeia însărcinată fiind internată de câteva zile în spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Medicii de la Târgu-Cărbuneşti au susţinut, luni, că la plecarea femeii însărcinate de la spital fătul prezenta bătăi ale inimii, iar cei de la Târgu-Jiu au precizat că, atunci când ambulanţa a sosit la unitatea medicală, bebeluşul era mort.
"Fătul a trebuit scos prin intervenţie de naştere normală, în aceste cazuri nu se mai face cezariană. Mămica a născut acest făt şi s-a constatat că era deja mort. În acest moment, din câte mi-au zis medicii, mama este în state fizică bună, fără probleme, dar se pare că îi va fi mai greu să îşi revină după o asemenea tragedie şi acum aşteptăm rezultatele necropsiei. Noi nu ştim exact ce s-a întâmplat pe drum şi ce au făcut medicii de acolo, dacă într-adevăr prezenta bătăi ale inimii la Cărbuneşti, aşa cum susţin. Mama a declarat că nu mai simţea copilul de aproximativ o oră, deci ambulanţa nu putea să facă o oră pe traseu între Cărbuneşti şi Târgu-Jiu, mai ales că era o urgenţă. Vom vedea cum decurge ancheta", preciza luni, Elena Piţian.
Familia femeii în vârstă de 31 de ani, care a încercat timp de patru ani să aibă un copil, acuză medicii de la Târgu-Cărbuneşti de malpraxis, aceasta fiind cea de-a patra sesizare de acest fel pentru medicii gorjeni în doar câteva luni. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Medicii legişti au stabilit că la bebeluşul decedat la Novaci nu s-a instalat respiraţia extrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat necropsia bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului, rezultatele indicând faptul că acesta...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Gorj: Numărul sesizărilor de malpraxis a crescut de la începutul anului Numărul sesizărilor de malpraxis primite de Colegiul Medicilor Gorj de la familiile ale căror rude au decedat după ce au fost internate în unităţile medicale din judeţ a crescut în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Gorj: Medicii implicaţi în decesul copilului nenăscut, sancţionaţi cu tăieri salariale Cei doi medici de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti care au asigurat garda la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când un bebeluş nenăscut a decedat în pântecele mamei din cauza amânării efectuării operaţiei de cezariană au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale cu diminuări...
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.