Cele mai citite
 


Parcul balnear din Amara a fost redeschis după o investiţie de 13 milioane lei
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parcul balnear din staţiunea Amara a fost deschis, marţi, valoarea proiectului de modernizare a obiectivului ridicându-se la 13,23 milioane lei, sumă finanţată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Astfel, au fost modernizate/extinse căile de acces în parc şi au fost amenajate locuri de agrement în scopul valorificării potenţialului turistic al staţiunii.
Pentru dezvoltarea şi valorificarea potenţialului turistic al staţiunii Amara, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului mai finanţează lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport, atât din fonduri europene cât şi de la bugetul de stat, investiţii pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi completarea sistemului de epurare, precum şi realizarea unui proiect de promovare a staţiunii.
Localitatea Amara a dobândit pentru prima datâ statutul de staţiune balneară în anul 1937. Tratamentul balnear din această staţiune este benefic în special pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, afecţiuni şi sechele post-traumatice şi afecţiuni neurologice periferice.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Mehedinţi: Circa 2,4 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii spitalului din Baia de Aramă Lucrările de reabilitare, modernizare şi echipare a infrastructurii serviciilor de sănătate din oraşul Baia de Aramă au demarat cu fonduri europene derulate prin Programul Operaţional Regional, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 2,4 milioane lei.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.