Cele mai citite
 


Preşedintele ANCS: Proiectul cu telocitele pare interesant din punct de vedere ştiinţific
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul privind telocitele pare interesant din punct de vedere ştiinţific, dar nu poate fi finanţat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică până când nu participă la o competiţie de proiecte şi nu este declarat câştigător, a declarat marţi preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu.
El a spus că statul român este interesat de orice proiect care "promite" şi are capacitatea de a dezvolta idei noi şi a produce cunoaştere.
"Noi selectăm proiectele pe care le finanţăm prin competiţie. Am avut o competiţie la care oricine putea participa cu proiecte de cercetare fundamentală în care s-ar încadra şi cel cu telocitele. Dacă s-a depus un proiect, sigur va fi evaluat. Rezultatele la competiţie vor fi făcute publice în două zile, toate proiectele fiind evaluate sută la sută internaţional", a precizat Ciuparu.
Referindu-se la Institutul "Victor Babeş" şi proiectul telocitelor, Ciuparu a arătat că instituţia a primit o finanţare de aproape 5 milioane de euro pentru cercetare şi ar fi putut să finanţeze din aceste fonduri proiectul cu telocite.
Preşedintele ANCS a subliniat că atunci când un proiect este ales, el nu poate fi evaluat decât de experţi străini.
Descoperirea telocitelor de către un grup de cercetători de la Institutul "Victor Babeş", condus de acad. dr. Laurenţiu M. Popescu, a făcut înconjurul lumii, SUA, mai multe ţări europene - între care Germania, Italia -, dar în special China, manifestându-şi interesul pentru acest proiect.
Prezenţa telocitelor a fost confirmată independent prin metode diferite de grupuri din Italia, Germania, Marea Britanie, SUA, Spania, Olanda şi China.
Prof. dr. Xiangdong Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Shanghai, director al Centrului de Cercetări Biomedicale din Shanghai, a prezentat marţi la Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş", rezultatele studiilor comune realizate în marile laboratoare din Bucureşti şi Shanghai, dar şi planurile Chinei privind sprijinul cercetării în privinţa telocitelor.
Telocitele sunt nişte celule cu un corp mic, dar cu prelungiri extrem de lungi, prezente în aproape toate organele corpului. Mai nou s-a evidenţiat prezenţa lor şi în piele, potrivit acad. dr. Laurenţiu M. Popescu.
Rolul telocitelor este de telecoordonare la distanţă şi de comunicare inter şi transcelulară. Telocitele constituie, împreună cu celulele stem, un tandem "important" pentru dezvoltarea, regenerarea şi eventuala reparare a diverselor organe. Cercetările sunt la început şi vizează rolul acestora în organism şi în viitoarele tratări ale anumitor afecţiuni.
Grupul condus de acad. dr. Laurenţiu M. Popescu a studiat prezenţa telocitelor atât în organe cavitare (inimă, tub digestiv, uter, trompe uterine), cât şi necavitare (plămân, pancreas, glandă mamară, placentă), dar şi în învelişul organelor - pleură, pericard, peritoneu. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colaborare medicală româno-chineză în domeniul cercetării telocitelor Prof. dr. Xiangdong Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Shanghai, director al Centrului de Cercetări Biomedicale din Shanghai, a prezentat, marţi, la Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş", rezultatele studiilor comune realizate în marile laboratoare din Bucureşti şi Shanghai, dar...
Telocitele, descoperire medicală a cercetătorilor români, recunoscută şi în SUA Descoperirea medicală la nivel mondial - telocitele, realizare a echipei de cercetători români de la Institutul Naţional de Patologie ''Victor Babeş'', condusă de academicianul Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România (ASM), a fost recunoscută şi în Statele Unite...
Acad. prof. dr. Laurenţiu Popescu subliniază importanţa investiţiei în medicina regenerativă Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Academiilor de Medicină, acad. prof. dr. Laurenţiu M. Popescu, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică nu a dorit să semneze un contract de colaborare...
Acad. Laurenţiu M. Popescu a conferenţiat la Lugano şi Milano despre raportul dintre telocite şi celule stem Academicianul Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor, a ţinut la Lugano (Elveţia) o prelegere despre raportul dintre telocite şi celulele stem la cea de-a IV-a Conferinţă de Celule Stem, cu această ocazie fiind prezentate şi acceptate unele date care "zdruncină" dogma celulelor stem, ca singurul...
Finanţare chineză pentru cercetarea românescă Un proiect de cercetare comun dintre Institutul Naţional de Patologie 'Victor Babeş' din Bucureşti şi Laboratorul de Medicină Regenerativă al Academiei Medicale din Beijing a primit aprobarea pentru o finanţare chineză în valoarea de aproximativ 2 milioane yuani reprezentând circa 230.000 euro.
Telocitele sunt recunoscute în 40 de ţări Telocitele, descoperire a echipei de cercetători de la Institutul ''Victor Babeş'' condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu continuă să revoluţioneze lumea medicală mondială se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.