Cele mai citite
 


Tenis: Generozitate pentru copiii aflaţi în suferinţă
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gesturile caritabile, în cadrul turneului internaţional de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, au continuat marţi, cu ocazia unei conferinţe de presă, la care au participat Ilie Năstase, Yannick Noah, Younes El Aynaoui şi Mansour Bahrami.
Cei patru foşti mari jucători de tenis au anunţat, la Arenele BNR, că vineri vor vizita Spitalul ''Marie Curie'', din Bucureşti, cea mai mare instituţie medicală cu profil pediatric din ţara noastră.
Copiii vor vedea, cu acest prilej, un meci demonstrativ, unde se vor promova valorile sportului: fair play, motivaţie, perseverenţă şi energie. Ilie Năstase, Yannick Noah, Younes El Aynaoui şi Mansour Bahrami vor oferi fiecărui copil câte un cadou ''de însănătoşire grabnică'', unde se va afla şi un tricou cu mesaje de încurajare precum ''campion'', ori ''câştigător''.
Etajele 6 şi 7 ale spitalului au fost recent renovate de Enel Cuore, organizaţia nonprofit a grupului Enel, cel care susţine meciul demonstrativ cu Ilie Năstase, Yannick Noah, Younes El Aynaoui şi Mansour Bahrami.
Fostul ziarist Radu Coşarcă, acum director de relaţii externe la Enel România, a declarat la conferinţa de presă: ''Spiritul acestui sport este o inspiraţie pentru grupul nostru, care îşi recunoaşte în valorile tenisului aspecte ale misiunii sale în comunităţile în care activează. Mulţumim acestor mari jucători care ne-au răsfăţat cu talentul lor zeci de ani, iar acum dovedesc aceeaşi generozitate şi în afara terenului, aducând bucurie copiilor de la Marie Curie''.
Dacă Ilie Năstase nu mai trebuie prezentat, Yannick Noah a fost ales drept personalitatea preferată a francezilor. Rebelul jucător din anii '80 nu a uitat că alerga cu...spatele spre fileu. La fel, iranianul Mansour Bahrami, cel care a învăţat să joace tenis cu o tigaie, a făcut stadioane pline, pretutindeni în lume, cu jocul său spectaculos. Marocanul Younes El Aynaoui a câştigat, în cariera sa, cinci turnee ATP.
Yannick Noah a spus: ''Mă bucur să fiu iar la Bucureşti. Este un privilegiu pentru mine să fiu invitat pentru un meci spectacol''.
Younes El Aynaoui a menţionat: ''Aici unde am câştigat pe vremuri un turneu, este o plăcere să revin. Îi salut pe prietenii mei Andrei Pavel şi Victor Hănescu''
Mansour Bahrami a precizat, la rândul său: ''Este o mare onoare să fiu în România, între vedete din Franţa, ori Maroc. Sperăm să facem un spectacol de calitate''.
Ilie Năstase a declarat: ''Să nu uităm că Yannick Noah este un mare cântăreţ. La concertele lui vin 80.000 de spectatori pe Stade de France. Nu întâmplător, timp de şase luni, a fost cel mai popular cântăreţ din Franţa''.
Ilie Năstase a fost întrebat la conferinţa de presă dacă s-a pregătit special pentru meciul de la Bucureşti: ''Eu nu trebuie să mă antrenez special pentru aşa ceva, dacă mergeam la un turneu mai mare, da, făceam pregătiri''.
Un gazetar a dorit să ştie dacă îl poate convinge şi pe Ion Ţiriac să revină pe terenul de joc. Năstase a răspuns, cu umorul său cunoscut: ''Ion Ţiriac nu mai poate nici să meargă, sunt chiar cuvintele lui''.
După conferinţa de presă, pe Terenul Central de la Arenele BNR, se va desfăşura meciul demonstrativ cu Ilie Năstase, Yannick Noah, Younes El Aynaoui şi Mansour Bahrami. Din punctul de vedere al spectacolului, este momentul cel mai aşteptat de la turneul internaţional de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy. (Foto pe flux)
AGERPRES (A. Bunescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tenis: Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy are şi scopuri caritabile Luni a avut loc o conferinţă de presă dedicată dimensiunii caritabile a turneul internaţional de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, competiţie care se desfăşoară la Bucureşti.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Lucrările de renovare de la Spitalul 'Marie Curie' au fost finalizate Inaugurarea etajelor renovate 6 şi 7 de la Spitalul de copii 'Marie Curie' a avut loc, miercuri, în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii medicale, politice, diplomatice.
Nicolăescu: Încă 10 copii vor fi operaţi pe cord la Spitalul "Marie Curie", în decembrie Echipele de la clinica din Milano vor veni din nou la Bucureşti în luna decembrie şi, împreună cu medicii şi asistenţii din România care au fost incluşi în program, vor opera pe cord încă zece copii la Spitalul "Marie Curie", a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Chirurgii ortopezi de la Spitalul "Marie Curie" au folosit cea mai nouă descoperire în tratamentul scoliozei Chirurgii ortopezi de la Spitalul "Marie Curie" au efectuat cu succes 12 operaţii în cadrul unui studiu experimental în care au folosit un sistem care reprezintă cea mai nouă descoperire în tratamentul scoliozei la copii, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, profesorul doctor Gheorghe Burnei...