Cele mai citite
 


Topul celor mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele cinci companii din Romania controlate de antreprenori locali au avut împreună peste 10.000 de angajaţi in 2010, scrie cotidianul Ziarul Financiar pe baza unui top 100, realizat de publicatie pentru al doilea an consecutiv.
Totodata, primele zece firme locale au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 14 miliarde lei (3,4 miliarde euro), în creştere cu 36% faţă de 2009.
Operatorul de servicii petroliere Grup Servicii Petroliere (controlata de Gabriel Comănescu), compania de servicii de comunicatii RCS&RDS (Zoltan Teszari), grupul agroindustrial InterAgro (Ioan Niculae), compania de servicii petroliere Oscar Downstream (Alin şi Costina Niculae) şi lantul de retail cu materiale de constructii Dedeman (Dragoş şi Adrian Pavăl) sunt primele aflate pe lista celor 100 de companii controlate de antreprenori locali.
Intre primele zece companii se mai numara distribuitorul de materiale de constuctii Arabesque (Cezar Rapotan), importatorul si distribuitorul de produse farma Polisano (Ilie Vonica), compania de constructii Hidroconstructia (Management si salariati), distribuitorul de produse FMCG Simba Invest (Sorin Gavrila si Cristinel Lungu) si compania de distributie si retail de produse farmaceutice Fildas Trading (Anca Vlad).
Cu toate că dinamica demonstrează că aceste businessuri nu au simţit gustul amar al crizei, rezultatul cumulat al primelor zece companii este similar cifrei de afaceri a Petrom - cea mai mare firmă locală, controlată de austriecii de la OMV. Loc de creştere există astfel pentru marii antreprenori români, mai ales că în ultimul an mulţi dintre ei au căutat nişe de piaţă şi s-au orientat către exporturi pentru a balansa scăderile locale, scrie Ziarul Financiar.
Două treimi dintre companiile prezente anul acesta în top 100 au înregistrat majorări ale cifrelor de afaceri. Într-un an în care economia României a scăzut cu 1,3%, cele mai mari 100 de companii controlate de români şi-au majorat profiturile de la 1,2 miliarde lei la 1,8 miliarde lei, dar nu au mai angajat noi salariati, mai mentioneaza publicatia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Sanofi conduce clasamentul companiilor farmaceutice din România Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România continua sa fie dominat de Sanofi, urmata de Hoffman La Roche şi Novartis, arata ultimul raport Cegedim intitulat "Pharma & Hospital Report", scrie luni Ziarul financiar.
Top 20 cele mai valoroase companii controlate de antreprenori români RCS&RDS, Banca Transilvania şi Interagro sunt cele mai valoroase companii deţinute de antreprenori locali, fiind evaluate la aproape 1,2 miliarde euro, potrivit anuarului "Top 100 cele mai valoroase companii din România", realizat de Ziarul Financiar şi casa de investiţii Capital Partners.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Companii farmaceutice japoneze testează tratamente personalizate de cancer pe baza datelor genetice Un grup de companii farmaceutice şi tehnologice japoneze dezvoltă un sistem menit să personalizeze tratamentele bolnavilor de cancer, pornind de la informaţia lor genetică, astfel încât să sporească eficienţa acestor tratamente, informează luni ziarul Nikkei, citat de EFE.
Peste 200 de companii, la convenţia comercială 'Go International' Peste 200 de companii se reunesc la Bucureşti, în zilele de 11 şi 12 iunie, în convenţia regională comercială 'Go International', la care vor participa Grecia, Ungaria, Moldova, Polonia, România, Rusia şi Turcia, au anunţat reprezentanţi ai Bancpost, unul dintre principalii organizatori.