Cele mai citite
 


Vaccinul împotriva tusei convulsive îşi pierde eficienţa după 3 ani (studiu)
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinul împotriva tusei convulsive, administrat copiilor, îşi pierde eficienţa după 3 ani, conform unui studiu ale cărui rezultate preliminare au fost publicate luni, transmite AFP.
Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 15.000 de copii din regiunea Marin din Califonia, zonă unde o epidemie de tuse convulsivă a ucis 11 nou-născuţi şi a afectat peste 8.000 de persoane în 2010.

"Am descoperit foarte rapid că majoritatea copiilor atinşi de tuse convulsivă aveau între 8 şi 12 ani şi erau vaccinaţi împotriva acestei maladii", a explicat Dr David Witt, de la Centrul Medical Kaiser Permanente, din San Rafael, California, coordonatorul acestui studiu.

El a prezentat concluziile preliminare ale acestui studiu cu ocazia celei de-a 51-a Conferinţe anuale cu privire la agenţii antimicrobieni şi chemoterapie (ICAAC), desfăşurată la Chicago între 17 şi 20 septembrie.

Din grupul de 15.000 de copii care au participat la experiment, 171 au suferit de tuse convulsivă. Dintre aceştia, nu mai puţin de 103 făceau parte din grupa de vârstă 8 - 12 ani.

"Copiii de peste 12 ani şi mai mici de 8 ani păreau bine protejaţi împotriva tusei convulsive, în timp ce grupa de vârstă 8 - 12 ani a fost cea mai expusă la boală. Am ajuns la concluzia că această vulnerabilitate corespunde unei perioade de cel puţin 3 ani de la administrarea ultimei doze de vaccin împotriva tusei convulsive", a mai explicat el, adăugând că aceşti copii înregistrau un risc de infecţie de 20 de ori mai mare decât cei care au făcut vaccinul mai recent.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii cu vârste de 11-12 ani au nevoie de doar două doze de vaccin anti-HPV în loc de trei Copiii cu vârste de 11-12 ani pot primi doar două doze de vaccin anti-HPV pentru a preveni mai multe tipuri de cancer, printre care şi cel de col uterin, au anunţat, joi, autorităţile americane. Până în prezent, recomandarea era de trei doze de vaccin contra Human Papilloma Virus (HPV), informează AFP...
VIRUSUL ZIKA Diagnosticul de infecţie cu Zika nu trebuie să se limiteze la detectarea microcefaliei (studiu) Diagnosticul infecţiei cu virusul Zika nu ar trebui să se limiteze numai la detectarea microcefaliei la nou-născuţi, ci să ia în considerare şi alte anomalii ale creierului, potrivit unui studiu publicat joi, citat de agenţia France Presse (AFP).
Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, testat cu succes pe oameni Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, din care o singură doză ar putea fi suficientă pentru a proteja bebeluşii sub şase luni, a fost testat cu succes pe oameni, potrivit unui studiu preliminar publicat miercuri în revista ştiinţifică online Plos One.
Brăila: Necesarul de doze de vaccin împotriva tuberculozei pentru nou-născuţi este asigurat până la sfârşitul anului În judeţul Brăila au ajuns dozele de vaccin BCG împotriva tuberculozei necesare pentru nou-născuţi până la sfârşitul anului, criza de vaccin anti-TBC luând astfel sfârşit, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Vaslui: S-a dublat numărul bebeluşilor nevaccinaţi Aproape 4.500 de nou-născuţi din judeţul Vaslui sunt în pericol de a se îmbolnăvi în orice moment din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu mai are nicio doză de vaccin pentru imunizarea acestora împotriva diferitelor afecţiuni.
VIRUSUL ZIKA Cercetătorii avertizează în legătură cu o "epidemie" de microcefalie Cercetătorii avertizează în legătură cu o "epidemie" de microcefalie în ţările afectate de Zika, într-un studiu care oferă dovezi suplimentare privind existenţa unei legături între acest virus şi microcefalia fetală.