Cele mai citite
 


Vâlcea: Senatorul Emilian Frâncu solicită MS fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului din Horezu
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul liberal Emilian Frâncu solicită Ministerul Sănătăţii fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a spitalului orăşenesc inaugurat săptămâna trecută în oraşul Horezu.
"Oraşul Horezu din judeţul Vâlcea se mândreşte cu una din cele mai moderne clădiri din ţară în care funcţionează un spital orăşenesc. Recent, pe data de 10 septembrie 2011, primarul Constantin Niţu a inaugurat în cadru festiv finalizarea lucrărilor de construcţie la Spitalul Orăşenesc Horezu. Din păcate, deşi spitalul ar putea rivaliza cu multe alte unităţi sanitare din ţară, nu are aparatură performantă. De aceea, am să solicit ministrului de resort alocarea de fonduri în acest sens", a declarat marţi, pentru AGERPRES, parlamentarul vâlcean, care reprezintă, în parlament Colegiul Horezu.
Frâncu mai spune că un spital dotat cu aparatură medicală performantă ar putea determina mulţi medici să vină să practice profesia în oraşul Horezu.
"Mă gândesc că dotarea cu aparatură medicală performantă ar putea atrage după sine mutarea aici a unui personal medical calificat. Ştiu că este un deficit de medici la Horezu, deşi au toate condiţiile şi mă refer aici la spaţii de cazare, nefiind obligaţi să fac naveta sau să stea în chirie", a mai spus Emilian Frâncu.
Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de-a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat în urmă cu două săptămâni, la mai bine de 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
Spitalul orăşenesc din Horezu este încadrat în categoria a IV-a, iar reabilitarea lui s-a ridicat la 40 de milioane de lei. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Vâlcea: Fonduri alocate de MS pentru un tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a făcut un apel Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a depune actele necesare astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată să achiziţioneze un tomograf nou, a cărui valoare a fost aprobată de ministrul Sănăţii.
Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, modernizat şi dotat cu aparatură performantă, a fost inaugurat la IC Fundeni Bucureşti, 27 ian /Agerpres / - Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a fost modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Vâlcea: Dotarea cu aparatură medicală a SJU din Râmnicu Vâlcea, o prioritate a CJ Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat luni, pentru AGERPRES, că una dintre priorităţile sale în acest mandat va fi rezolvarea problemelor "istorice" cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), care ţin de dotarea cu aparatură.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...