Cele mai citite
 


Vaslui: S-a dublat numărul copiilor abandonaţi
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 30 de mame din judeţul Vaslui şi-au abandonat în acest an copiii în spitale imediat după naştere.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui, numărul bebeluşilor abandonaţi este dublu în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, iar principală cauză o reprezintă sărăcia.
'În urma colaborării pe care o avem cu unităţile sanitare din judeţ am fost sesizaţi cu privire la un număr de peste 30 de cazuri de abandon. Astfel, 27 de copiii au fost plasaţi la asistenţi maternali, 1 dintre ei integrat în familia naturală, iar alte două mămici, cu tot cu copii au fost internate într-un centru maternal', a declarat, marţi pentru AGERPRES, Ionel Armeanu, directorul DASPC Vaslui.
Acesta mai susţine că un părinte care îşi abandonează de bună voie copilul este decăzut din drepturile părinteşti, iar în cazul în care se constată că viaţa micuţului a fost pusă în pericol, părintele poate răspunde în faţa legii.
Familiile care nu vor să îşi abandoneze copiii dar nu îi pot susţine financiar pot cere instituirea măsurilor de protecţie specială din partea statului. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul unui bebeluş născut cu malformaţii Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unui bebeluş care s-a născut cu malformaţii şi pe care familia refuză să îl ia acasă din spital.
Vaslui: Peste 200 de copii au fost abandonaţi de familii din cauza sărăciei de la începutul anului Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au anunţat, luni, că se confruntă cu o avalanşă de cereri venite din partea familiilor care nu îşi mai pot întreţine copiii din cauza sărăciei.
Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.
Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis în cursul zilei de joi o anchetă în cazul unui minor dintr-un centru de plasament care a ajuns la spital în comă alcoolică.