Cele mai citite
 


Vrancea: Ajutoare din Germania pentru filiala judeţeană a Crucii Roşii
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala Crucea Roşie Vrancea a primit, luni, cinci camioane şi două autotrenuri încărcate cu ajutoare din Germania.
Bunurile au fost aduse la Focşani de un grup format din 18 voluntari germani din localităţile Schlitz, Hunfeld, Frankfurt, Fulda şi Lauterbach.
Voluntarii din Germania au adus 42.631 de kilograme de ajutoare, în valoare totală de 43.962 de euro.
"Considerăm că sprijinul adus filialei de Cruce Roşie Vrancea este pe măsura construcţiei semnificative de proiecte sociale din cadrul acestei filiale, proiecte care trebuie susţinute şi au nevoie de ajutor urgent. În Focşani şi în Vrancea s-a creat ceva deosebit, intervenţia socială a Crucii Roşii este foarte dezvoltată, la un standard ridicat", a declarat, pentru AGERPRES, conducătorul delegaţiei germane, Thomas Mueller.
Voluntarii germani vor sta în Vrancea până la finele acestei săptămâni, timp în care vor vizita majoritatea proiectelor Crucii Roşii.
Ajutoarele primite de la germani vor fi direcţionate şi către asociaţii nonguvernamentale partenere ale Crucii Roşii Vrancea în susţinerea proiectelor comune precum Asociaţia Comunitară Maria Francisca, Asociaţia Umanitară de Sprijin Homocea şi Asociaţia "Sf. Nicolae" Urecheşti. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie Română trimite şapte tone de alimente în Buzău şi Vrancea Crucea Roşie Română va trimite, joi, un transport cu şapte tone de alimente către persoanele din zonele afectate de căderile masive de zăpadă din Buzău (satele Cochirleanca şi Boldu) şi Vrancea (Gugeşti, satele Beci şi Oreavu).