Cele mai citite
 


Unul dintre muncitorii răniţi la Oţelu Roşu a murit
miercuri, 26 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Unul dintre cei doi muncitori răniţi în urma exploziei de la combinatul siderurgic Oţelu Roşu a decedat marţi la Spitalul de Arşi din Timişoara.

Prof. dr. Gheorghe Nodiţi, chirurg la Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie şi Arşi (Casa Austria) din Timişoara, a declarat pentru AGERPRES că starea acestuia era foarte gravă, bărbatul având arsuri pe aproape întreaga suprafaţă a corpului, cu un grad foarte mare de profunzime.

'Sunt arsuri de gradul III, care fac ca şansele pentru el să fie, practic, inexistente', a precizat prof. dr. Gheorghe Nodiţi.
Cel de-al doilea muncitor rănit are arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, dar şi acestea sunt deosebit de profunde, complicând situaţia. 'Aproape 20% din suprafaţa arsă este afectată la o adâncime de gradul III, dar cu el o să încercăm să facem manevre mai rapide, prin care să înlocuim suprafeţele respective cu ţesuturi recoltate din alte părţi ale corpului', a spus medicul.
În urma unei puternice explozii care a avut loc în noaptea de luni spre marţi la combinatul siderurgic Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin un muncitor a murit pe loc, iar alţi doi au fost grav răniţi.

Răniţii, aflaţi în stare critică, au fost transportaţi iniţial la Spitalul din Caransebeş, iar apoi la Spitalul de Arşi din Timişoara.
Se pare că un cuptor încins cu o capacitate de 94 de tone a explodat, după ce un dispozitiv cu electrozi a căzut în interiorul acestuia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei. Conducerea combinatului Oţelul Roşu nu a făcut nicio precizare în legătură cu accidentul.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cei doi muncitori răniţi la Mechel, în continuare în stare critică Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Cele două persoane grav rănite aduse sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, în urma incidentului de la combinatul Mechel din Târgovişte, au fost supuse, luni, unei noi examinări medicale complete, pentru evaluarea...
Starea copilului ajuns cu arsuri la 'Grigore Alexandrescu' se menţine gravă Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Starea copilului în vârstă de opt ani, ajuns la sfârşitul săptămânii, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu o echipă SMURD, în urma unor arsuri, se menţine în continuare gravă, el rămânând în tratament, cu un pronostic vital rezervat şi...
Explozie Valea Cascadelor/ Opriţa: Victimele au arsuri cuprinse între 20 şi 60% din suprafaţa corpului Cele şapte victime ale exploziei care a avut loc duminică în Valea Cascadelor prezintă arsuri între 20 şi 60% din suprafaţa corpului, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.
Bucureşti: Femeie transportată la spital cu arsuri, după o explozie într-un bloc din zona Apărătorii Patriei O femeie a fost transportată la spital cu arsuri, vineri dimineaţa, în urma unei explozii produse într-un bloc din zona Apărătorii Patriei, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.
Sălaj: Bărbat cu arsuri grave după o explozie la o vulcanizare Un bărbat a suferit arsuri grave, pe aproape 50% din suprafaţa corpului, ca urmare a unei explozii ce a avut loc, marţi, la o vulcanizare din localitatea Gâlgău, victima fiind preluată de SMURD şi mai apoi trasferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
UPDATE Bucureşti: Explozie în zona Valea Cascadelor; 7 victime cu arsuri O explozie urmată de un incendiu a avut loc duminică, în Bucureşti, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia şapte persoane s-au ales cu arsuri, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile.