Cele mai citite
 


22 septembrie - Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

 

De Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, grupurile de pacienţi şi profesioniştii în sănătate fac un apel la solidaritate pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la mijloacele de diagnostic, tratament şi îngrijire.

 

 

Ziua de 22 septembrie 2011 este foarte specială pentru pacienţii afectaţi de leucemia mieloidă cronică (LMC), o formă rară de cancer al sângelui ce a jucat un rol esenţial în dezvoltarea medicinii personalizate în domeniul cancerului. Pentru prima dată, grupuri de susţinere a pacienţilor de pe toate continentele vor aniversa la această dată „Ziua Internaţională a Informării cu privire la LMC”.
Data nu a fost aleasă întâmplător; ea simbolizează modificarea genetică a cromozomilor 9 şi 22,  cauza LMC.
 
Cu sprijinul The Max Foundation, Alianza Latina şi International CML Foundation, organizaţiile de pacienţi din cadrul Reţelei de Susţinători ai Pacienţilor cu LMC din 49 de ţări fac apel la îngrijitori, cadre medicale, autorităţi de stat şi industria farmaceutică să colaboreze pentru facilitarea accesului la timp la mijloacele de diagnostic, tratament şi îngrijire.
 
"Faptul că aceste organizaţii de pacienţi au acum ocazia să se unească şi să lucreze împreună este o realizare importantă şi un mare pas înainte” spune  Pat Garcia-Gonzalez, director executiv la Fundaţia Max. . Faptul că astăzi ne adresăm pe o „singură voce” este o reală împlinire şi un mare pas înainte. Este un apel important pentru îmbunătăţirea stării persoanelor ce trăiesc cu LMC în toată lumea”, adaugă Pat Garcia-Gonzalez, director executiv al The Max Foundation.
 
Mai sunt însă multe de facut. Aproximativ 20% dintre pacienţii cu LMC nu răspund la tratament sau manifestă efecte secundare foarte puternice. În plus, nu s-a găsit încă un remediu definitiv, astfel încât apar recăderi la un timp destul de scurt după terminarea tratamentului.
 
Leucemia mieloidă cronică este o formă rară de cancer al sângelui.
La nivel mondial, LMC are o incidenţă de 1-2 cazuri la 100.000 de persoane pe an. Cel mai adesea afectează oamenii de vârstă mijlocie şi înaintată, diagnosticul fiind pus frecvent între 55 şi 60 de ani, cu rata de diagnostic la copii de doar 2%.Este mai frecvent la bărbaţi.
Se estimează că până în anul 2021, fiecare român va cunoaşte cel puţin un om bolnav de leucemie mieloidă cronică.
 

Contact:

 

Carmen Tudor

0729981917

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, marcată sâmbătă printr-un apel la solidaritate Ziua Internaţională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică este marcată pe 22 septembrie printr-un apel la solidaritate pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la diagnostic, tratament şi îngrijire, informează un comunicat remis vineri de Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare.
Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică (LMC) (World CML Day) este marcată la 22 septembrie începând din 2008, de către organizaţiile de pacienţi din întreaga lume. În această zi, grupurile de pacienţi şi cele de susţinere a pacienţilor de pe toate continentele, precum...
Ziua Internaţională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică readuce în atenţie necesitatea îmbunătăţirea accesului la diagnostic Ziua Internaţională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică marcată pe 22 septembrie readuce în atenţie necesitatea solidarităţii pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la diagnostic, tratament şi îngrijire.
Ziua internaţională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică La 22 septembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională a informării cu privire la leucemia mieloidă cronică (LMC), fiind o iniţiativă a organizaţiilor de pacienţi din întreaga lume lansată în 2008. Potrivit Fundaţiei Internaţionale pentru Leucemia Mieloidă Cronică (fundaţie caritabilă fondată...
Noi terapii pentru leucemia mieloidă cronică Agenţia Americană pentru Medicamente a aprobat utilizarea pentru tratamentul pacienţilor nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă cronică a noului medicament Nilotinib, prezentat miercuri într-o conferinţă de presă.
Site destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică, lansat la Bucureşti Site-ul www.mycmllife.eu/ro, destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică (LMC), a fost lansat marţi la Bucureşti de Bristol-Myers Squibb.