Cele mai citite
 


Acţiune de sensibilizare a participanţilor la trafic pentru reducerea accidentelor
miercuri, 21 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 sep /Agerpre/ - Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Consiliul Interministerial pentru Siguranţa Rutieră organizează, în noaptea de 23-24 septembrie 2011, acţiunea 'Traversează corect!', care îşi propune sensibilizarea participanţilor la trafic în scopul reducerii numărului accidentelor rutiere, potrivit unui comunicat al ARR.
Acţiunea se înscrie în cadrul campaniei naţionale 'Răspundem pentru Siguranţa Rutieră' şi va consta în amplasarea, în 50 de intersecţii din Târgu-Mureş, a unor inscripţii cu vopsea pe asfalt care reprezintă conturul unei victime umane, produsă în urma unui accident de circulaţie prin traversarea prin locuri nepermise (la distanţă de trecerea de pietoni) sau de neadaptare a vitezei de rulare a autovehiculelor în apropierea trecerilor de pietoni.
Proiectul de educaţie rutieră 'Traversează corect!' îşi propune îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi respectare a normelor rutiere precum şi conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulaţie.
Acţiunea organizată de Consiliul Interministerial pentru Siguranţă Rutieră se va derula sub supravegherea reprezentanţilor Agenţiei teritoriale Mureş din cadrul ARR şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, cu sprijinul voluntarilor de la Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.
Lansarea proiectului a avut loc în Bucureşti în iulie 2011 şi a fost urmată de o acţiune similară în oraşul Braşov, în noaptea de 16 - 17 septembrie 2011.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Accident de circulaţie cu nouă victime; a fost activat planul roşu de intervenţie Un număr de nouă persoane au ajuns la spital în urma coliziunii a două autovehicule, duminică, între localităţile Badon şi Borla, în urma accidentului fiind activat planul roşu de intervenţie.
Sălaj: Accident de circulaţie cu 13 victime; planul roşu de intervenţie activat Un număr de 13 persoane au fost transportate la spital în urma unui grav accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz şi o autoutilitară, ce a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1H Zalău - Şimleu Silvaniei, la ieşirea din localitatea Vârşolt spre Hereclean, traficul fiind actualmente blocat...
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Maramureş: Trei răniţi în urma unui accident produs pe DN1C printre care şi un bebeluş Baia Mare, 23 iul /Agerpres/- Un grav accident de circulaţie s-a produs în noaptea de luni spre marţi, pe DN1C, în comuna Satulung, soldat cu trei răniţi printre care se află şi un bebeluş de şapte luni.
Vaslui: Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui accident Un microbuz pentru transportul persoanelor care se deplasa din Republica Moldova către Bucureşti a fost implicat într-un accident de circulaţie în noaptea de luni spre marţi pe raza judeţului Vaslui.
Maramureş: Accident rutier pe DN 19 soldat cu cinci răniţi Un accident de circulaţie s-a produs, joi , pe DN 19 în apropierea localităţii Remeţi, unde o maşină având cinci tineri la bord s-a răsturnat fiind nevoie de intervenţia SMURD.