Cele mai citite
 


Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Potrivit acesteia, protestul se va derula pe toată durata şedinţei CJ, în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea Spitalului Judeţean "Mavromati" cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie.
Sindicaliştii cer consilierilor judeţeni să susţină proiectul de comasare, astfel încât finanţarea sistemului sanitar să nu fie diminuată.
"Nu este o acţiune pentru un drept sindical. Nu dorim un singur lucru, să avem spital judeţean. Pe noi nu ne interesează varianta, ci ne interesează spitalul", a afirmat Lia Temciuc.
Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a iniţiat un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din subordinea CJ, după ce alte două proiecte similare au fost respinse în urmă cu patru luni.
Şeful CJ susţine că propunerea sa, care va fi dezbătută în şedinţa ordinară de pe 29 septembrie, urmăreşte salvarea întregului sistem sanitar botoşănean de la faliment.
El consideră că o decizie de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie trebuie adoptată în cel mai scurt timp, astfel încât CJ să respecte planul de conformare impus de Ministerul Sănătăţii principalului spital din Botoşani. Potrivit acestui plan, Spitalul Judeţean "Mavromati" va putea beneficia în continuare de finanţare aferentă categoriei a III-a de clasificare doar dacă va reuşi comasarea cu celelalte spitale, astfel încât să dispune şi de secţii de psihiatrie, pediatrie sau obstretică şi ginecologie.
Potrivit lui Ţâbuleac, sistemul sanitar botoşănean a pierdut, pe fondul necomasării, sume de peste şase milioane de lei.
Precedentele două iniţiative de comasarea a principalelor spitale din Botoşani au fost respinse, în lunile aprilie şi mai, de majoritatea formată din consilieri ai Partidului Social Democrat şi ai Partidului Naţional Liberal. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Preşedintele CJ propune, din nou, comasarea spitalelor din subordinea sa Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a iniţiat un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din subordinea CJ, după ce alte două proiecte similare au fost respinse în urmă cu patru luni.
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: Prefectul face apel la consilierii judeţeni să susţină comasarea spitalelor Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a făcut, marţi, un apel la consilierii judeţeni să susţină proiectul de comasare a spitalelor, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' să nu piardă, de la 1 ianuarie 2012, gradul al treilea de clasificare.