Cele mai citite
 


Sălaj: Managerul Spitalului Judeţean Zalău a fost demis
miercuri, 26 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ioan Mureşan, a fost demis de către ministrul Sănătăţii pentru nerespectarea unui ordin privind reducerea numărului de aparate de dializă, astfel încât centrul de hemodializă al unităţii spitaliceşti să fie transformat în staţie de hemodializă, dar şi pentru alte nereguli constatate în urma unui control al Ministerului Sănătăţii (MS) din luna iulie, informează corespondentul AGERPRES.

Controlul reprezentanţilor Ministrului Sănătăţii a vizat şi înfiinţarea în Zalău a unui nou centru de hemodializă privat de către SC Hemovest Arad.
'Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău nu a luat măsuri de aducere la îndeplinire a Ordinul MS nr. 641/21 mai 2009 privitor la reducerea numărului de aparate de dializă si înfiinţarea Staţiei de Hemodializă.

În acest fel, s-a încasat ilegal contravaloarea serviciilor medicale decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, în valoare de 176.528 lei. Suma urmează a fi recuperată urmare anulării contractului încheiat cu CAS Sălaj, odată cu intrarea în vigoare a OMS 641/21 mai 2009, prin care s-a modificat structura spitalului prin desfiinţarea centrului de dializă', se arată într-o informare a serviciului de presă al MS.

Conform aceleiaşi surse, avizul de oportunitate pentru înfiinţarea noului centru de hemodializă privat a fost dat în mod eronat de Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, şi nu de Comisia de Nefrologie, spaţiul noului centru fiind, în prezent, impropriu prestării actului medical.

Prin urmare, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a aprobat o serie de măsuri propuse de echipa de control, printre care: încetarea contractului de management pentru Ioan Mureşan; urmărirea încasării de către spital de la CAS Sălaj a contravalorii serviciilor de dializă efectuate de către Centrul de Hemodializă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău pentru toată luna iunie 2009 şi până la data scadentă a contractului încheiat cu CAS Sălaj; reanalizarea acordării autorizaţiei sanitare de funcţionare, respectându-se în totalitate recomandările menţionate în avizul sanitar, având în vedere nefinalizarea amenajării spaţiului în care funcţionează Centrul Hemovest; modificarea Ordinului MS nr. 641/2009, astfel încât Centrul de hemodializa din cadrul Spitalului J udeţean de Urgenţă Zalău să poată acorda, până finele anului, servicii medicale persoanelor care au nevoie de tratamente de specialitate.

În plus, ministrul Sănătăţii a dispus, în conformitate cu legislaţia în vigoare, începerea unor verificări în ceea ce priveşte activitatea persoanelor implicate în avizarea noului centru de hemodializă, atât din cadrul Ministerului Sănătăţii, cât şi al Direcţiei de Sănătate Publică locală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Directorul medical al Ambulanţei, demis de Ministerul Sănătăţii Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bihor, dr. Daniela Petrişor, a fost demisă, luni, printr-o dispoziţie a Ministrului Sănătăţii, după ce s-au descoperit mai multe nereguli din perioada când aceasta era manager al serviciului, a declarat luni, pentru AGERPRES, Gheorghe Pintea...
UPDATE Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost demis Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.
Sălaj: Fostul manager şi directorul medical al unui spital privat, trimişi în judecată pentru internări fictive Fostul manager şi directorul medical al Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, spital privat din Zalău aparţinând unei fundaţii non-profit româno-olandeze, au fost trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj într-un dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi ...
Ministerul Sănătăţii întrerupe concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfăşoare niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital, fiind în lucru modificări ale contractelor de management astfel încât să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii, a anunţat purtătorul de cuvânt...
Managerul Spitalului 'Marie Curie' a fost demis Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi în conferinţă de presă că a semnat demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache, motivând că acesta a avut un management defectuos.
Neamţ: Managerul SJU a fost demis de către preşedintele CJ Doctorul Ioan Lazăr a fost demis, miercuri, din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ, printr-o decizie semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.