Cele mai citite
 


Etica în sănătate în contextul globalizării
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Română de Bioetică, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Psihologilor din România şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" Iaşi organizează la Bucureşti, între 22 şi 25 septembrie, Conferinţa Naţională de Bioetică.
Tema conferinţei din acest an este ''Etica în sănătate în contextual globalizării''.
Temele abordate vor fi subiecte multidisciplinare complexe, printre care 'Etica îngrijirii pacientului cu boli comice, Inegalităţi sociale, vulnerabilitate şi responsabilitate socială în sănătate, Dreptate social şi utilizarea eficientă a resurselor în sănătate, Aspecte etice în transplant, Demnitatea umană la pacientul terminal, Etică şi responsabilitate în industria medical şi farmaceutică, Aspecte etice în psihologia clinică.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T Popa Iaşi Profesorul universitar doctor Alessandro Frigiola este, din 1990, chirurg sef la una dintre institutiile de elită ale medicinii europene, Clinica San Donato din Milano, Italia.
Iaşi: Medic neurochirurg acuzat de abuz în serviciu Reprezentanţii Colegiului Medicilor au demarat o anchetă după ce un medic de la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi a fost acuzat că a efectuat mai multe puncţii lombare pentru a preleva lichid cefalorahidian, fără a avea consimţământul informat al unora dintre pacienţi.
Vasile Astărăstoae: Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, susţine că în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor de la Colegiul Medicilor din România, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se transformă în agent electoral, aşa cum a fost şi la UMF...
Proiect pentru sprijinirea cercetării în politicile de sănătate Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi a lansat joi proiectul 'Studii post-doctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate' prin care 40 de cercetători post-doctorali vor fi sprijiniţi în activitatea de cercetare transdisciplinară şi multidisciplinară.