Cele mai citite
 


Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anticipează o creştere a migraţiei personalului medical în UE
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Modernizarea Directivei privind calificările profesionale va duce la o creştere semnificativă a numărului de profesionişti din sistemul sanitar românesc care vor pleca la muncă în străinătate, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România.
'Noi am răspuns apelului la consultare lansat de Comisia Europeană, în legătură cu Cartea verde pentru modernizarea Directivei privind calificările profesionale. În acest context, am participat la dezbateri şi am transmis propuneri concrete în interesul salariaţilor din Sănătate. Recomandările noastre se bazează în principal pe preocuparea federaţiei faţă de fenomenul migraţiei şi condiţiile de intrare pe piaţa muncii, dar şi faţă de regimul de muncă al salariaţilor români în statele Uniunii Europene. Propunerile vizează, totodată, garantarea accesului liber al salariaţilor din Sănătate pe piaţa muncii din Uniunea Europeană, dar şi reducerea birocraţiei legate de recunoaşterea titlurilor profesionale', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", în comunicatul citat.
Acesta a subliniat, totodată, că punerea în dezbatere publică a acestei teme dovedeşte interesul statelor occidentale în atragerea forţei de muncă de înaltă calificare din Sănătate. 'Nu trebuie ignorat pericolul pe care procesul menţionat îl reprezintă pentru statul român. De aceea, solicităm Ministerului Sănătăţii să depună mai multe eforturi pentru îmbunătăţirea mediului intern, inclusiv a condiţiilor de muncă, aceasta fiind unica soluţie pentru a stimula specialiştii să rămână în unităţile sanitare din ţară', a mai spus Viorel Rotilă.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Peste 70 la sută dintre salariaţii sistemului sanitar românesc vor să muncească în străinătate (studiu) Peste 70 la sută dintre salariaţii sistemului sanitar românesc intenţionează să plece la muncă în străinătate, însă 36,8 la sută dintre aceştia au diferite impedimente legate de familie, relevă studiul 'Tendinţa de migrare a personalului din sistemul sanitar', realizat de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară'...