Cele mai citite
 


Gabriel Oprea: Executivul a adoptat o hotărâre privind Coşul de solidaritate
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea privind programul guvernamental de sprijin pentru pensionari denumit "Coşul de solidaritate", program iniţiat de UNPR, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele formaţiunii politice, ministrul Gabriel Oprea.
Potrivit acestuia, beneficiarii programului sunt pensionari ale căror pensii sunt mai mici decât câştigul salarial mediu net pe economie.
Gabriel Oprea a precizat astfel că pensionarii cu venituri mici vor putea achiziţiona la preţuri mai scăzute zahăr, mălai, orez, precum şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate.
"Pentru buna funcţionare a programului "Coşul de solidaritate", hotărârea de guvern stabileşte clar criterii de funcţionare şi colaborare între instituţii ale administraţiei centrale şi locale cărora le revine responsabilitatea pentru derularea cu succes a programului", a precizat Gabriel Oprea.
El a susţinut că programul nu permite erori.
Oprea a precizat că UNPR va urmări îndeaproape modul în care va funcţiona programul, fiind implicaţi toţi primarii acestei formaţiuni politice.
"Iniţiativa noastră este una viabilă, utilă şi eficientă şi sperăm să devină un reper în activitatea de protecţie socială şi să fie continuată şi de următoarele guverne", a spus Oprea.
El a arătat că în România ponderea cheltuielilor alimentare în coşul de consum al unui pensionar este extem de ridicată, ajungând până la 60%.
Gabriel Oprea a mai declarat că 5,1 milioane de pensionari sunt nevoiţi să-şi împartă pensia până la ultimul leu pentru medicamente şi utilităţi.
Totodată, preşedintele UNPR a precizat că acest program este viabil şi din punct de vedere economic, neimplicând niciun efort bugetar şi nicio subvenţie.
"Soluţia este să găsim pârghiile prin care să facem protecţie socială fără să destabilizăm bugetul", a explicat liderul UNPR.
El a spus că în timp ce "unii lansează candidaţi, UNPR lansează programe guvernamentale".
Oprea a precizat că actualul program reprezintă prima mare iniţiativă a UNPR devenită realitate şi şi-a manifestat speranţa ca în această toamnă să poată să intre în vigoare şi taxa pe averile mari.
La rândul său, preşedintele UNPR, deputatul Marian Sârbu, a explicat că se va colabora pentru buna funcţionare a programului guvernamental cu instituţii ale administraţiei centrale şi locale.
Marian Sârbu a mai spus că toate specificaţiile tehnice privind produsele ce urmează să fie achiziţionate vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi ministrului Agriculturii.
Liderul UNPR a declarat că pensionarii vor putea beneficia de preţuri mici la alimentele din Coşul de solidaritate în aproximativ o lună jumătate, iar depozitarea alimentelor ar putea fi făcută în spaţii puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.
"Coşul de solidaritate preia modelul de succes al programului european de ajutorare pentru persoanele cele mai defavorizate", a mai punctat Sârbu. AGERPRES/(A - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
TVA 9% de la 1 iunie: Autorităţile mizează pe scăderea preţurilor la alimente, relansarea consumului şi o colectare mai bună (sinteză) Reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, măsură care va intra în vigoare la 1 iunie, ar trebui să aducă alimente mai ieftine cu cel puţin 12,5% sau pachete turistice mai rezonabile la preţ, dar şi câştiguri mai mari pentru retaileri...
APMGR cere Guvernului să renunţe la intenţia de eliminare a medicamentelor cu preţuri sub 10 lei de pe lista de compensate Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) cere Guvernului să nu elimine de pe lista de medicamente compensate produsele cu preţuri sub 10 lei, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...