Cele mai citite
 


Gorj: Medicii implicaţi în decesul copilului nenăscut, sancţionaţi cu tăieri salariale
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi medici de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti care au asigurat garda la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când un bebeluş nenăscut a decedat în pântecele mamei din cauza amânării efectuării operaţiei de cezariană au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale cu diminuări salariale pe o perioadă de trei luni.
Potrivit directorului Spitalului Târgu-Cărbuneşti, Constantin Târziu, cei doi doctori, Cătălin Tănase, cel care a asigurat permanenţa pe parcursul nopţii, fiind cel a consultat-o prima dată pe femeia însărcinată, şi Dana Roibu, cea care a preluat tura de zi şi a decis trimiterea acesteia la spitalul din Târgu-Jiu, observând şi complicaţiile care au apărut la făt din cauza întârzierii efectuării cezarienei, au fost sancţionaţi cu o diminuare a 10% din salarii pe următoarele trei luni, iar medicul Damian Diţescu, cel care i-a urmărit sarcina femeii şi cu care trebuia să şi nască, a primit un avertisment verbal.
"După discuţiile pe care le-au avut membrii Consiliului de Administraţie şi apoi cu medicii implicaţi, s-a luat măsura reducerii salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni doctoriţei Roibu pentru că a adus prejudicii grave spitalului nostru prin declaraţii neadevărate (aceasta a spus că spitalul nu avea, la momentul respectiv, o sală de naşteri sterilă şi nici instrumente sterile, fapt pentru care a decis trimiterea la Târgu-Jiu a femeii însărcinate - n.r.), doctorului Cătălin Tănase, tot reducerea de 10% pentru un comportament neprofesional faţă de presă şi faţă de aparţinătorii gravidei, urmând ca în cazul în care membrii Colegiului Medicilor vor propune alte sancţiuni pe cale medicală, ale noastre sunt administrative, se vor lua măsurile adecvate. Eu, personal, ca manager, am propus nişte măsuri mai drastice, dar conform Codului Muncii nu s-au putut duce la bun sfârşit", a spus Constantin Târziu.
El a menţionat că după finalizarea anchetei Colegiului Medicilor Gorj, Consiliul de Administraţie se va reuni pentru a aplica şi alte sancţiuni celor implicaţi în acest caz.
Mai multe anchete au fost deschise, luni, de instituţiile abilitate în cazul unui bebeluş nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, acolo unde era internată mama sa, au refuzat să îi facă acesteia cezariană şi au amânat trimiterea sa către spitalul din Târgu-Jiu până când au apărut complicaţii la făt. Tragedia a avut loc în cursul zilei de duminică, femeia însărcinată fiind internată de câteva zile în spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Medicii de la Târgu-Cărbuneşti au susţinut, luni, că la plecarea femeii însărcinate de la spital fătul prezenta bătăi ale inimii, iar cei de la Târgu-Jiu au precizat că, atunci când ambulanţa a sosit la unitatea medicală, bebeluşul era mort.
Familia femeii în vârstă de 31 de ani, care a încercat timp de patru ani să aibă un copil, acuză medicii de la Târgu-Cărbuneşti de malpraxis, aceasta fiind cea de-a patra sesizare de acest fel pentru medicii gorjeni în doar câteva luni. În acest caz a fost depusă o plângere penală la IPJ Gorj, poliţiştii continuând cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Local Târgu-Cărbuneşti.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Elena Piţian, declara, marţi, pentru AGERPRES, că rezultatele necropsiei bebeluşului efectuate de reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au indicat faptul că acesta era clinic sănătos, decesul survenind în urma asfixiei intrauterine. Mai mult, bebeluşul nu prezenta nicio malformaţie care să ducă la apariţia unor complicaţii la naştere. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Medicii legişti au stabilit că la bebeluşul decedat la Novaci nu s-a instalat respiraţia extrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat necropsia bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului, rezultatele indicând faptul că acesta...
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Medicii implicaţi în decesul bebeluşilor la spitalele din Novaci şi Târgu-Cărbuneşti, cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu Trei medici şi o asistentă, implicaţi în cazurile a doi bebeluşi decedaţi în urmă cu câteva săptămâni la spitalele din Târgu-Cărbuneşti şi Novaci, au fost audiaţi, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj după ce s-a dispus începerea urmăririi penale pentru medicii respectivi, fiind...
Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.