Cele mai citite
 


Gorj: Numărul sesizărilor de malpraxis a crescut de la începutul anului
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul sesizărilor de malpraxis primite de Colegiul Medicilor Gorj de la familiile ale căror rude au decedat după ce au fost internate în unităţile medicale din judeţ a crescut în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, Ion Dascăl, de la începutul anului şi până în prezent, comisiile de verificare ale instituţiei au fost mai aglomerate decât anul trecut, reprezentanţii acestora având mai multe sesizări de malpraxis de investigat.
"Sunt mai multe sesizări privind cazurile de malpraxis decât anul trecut. De la începutul anului, comparativ cu perioada anterioară din 2010 s-au aglomerat cazurile. Nu vă pot spune acum un număr exact. De asemenea, nu ştim nici cauza exactă a creşterii numărului sesizărilor. În ultimele două luni avem în lucru trei cazuri şi cel mai recent este al bebeluşului decedat la sfârşitul săptămânii trecute", a declarat, miercuri, Ion Dascăl.
El a menţionat că cele mai recente cazuri de care Colegiul se ocupă sunt: al tinerei Raluca Tulic, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru o operaţie de amigdale, dar care a decedat după ce una dintre asistente i-a administrat o injecţie cu ampicilină, cazul unui bărbat de 37 de ani, din Rovinari, muşcat de o insectă şi diagnosticat greşit cu zona zoster care a decedat la un spital din Bucureşti, cazul unei femei de 73 de ani, operată anterior la Târgu-Mureş, care este în comă indusă după ce medicii de la unitatea spitalicească din Târgu-Jiu i-au administrat sânge, dar ulterior starea ei s-a agravat, cu toate că analizele de după transfuzie indicau că situaţia se ameliorase.
Ultimul caz este cel al copilului nenăscut decedat duminică în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, acolo unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană şi au amânat trimiterea sa către spitalul din Târgu-Jiu până când au apărut complicaţii la făt. Medicii de la Târgu-Cărbuneşti au susţinut, luni, că la plecarea femeii însărcinate de la spital fătul prezenta bătăi ale inimii, iar cei de la Târgu-Jiu au precizat că atunci când ambulanţa a sosit la unitatea medicală bebeluşul era mort.
"La cazul Ralucăi Tulic aşteptăm rezultatele de la Institutul Mina Minovici, nu ne putem pronunţa până nu avem toate datele. În cazul bărbatului diagnosticat greşit, am cerut declaraţii de la medici implicaţi şi foile de observaţie de la spitalele din Târgu-Jiu şi Bucureşti, iar la femeia vârstnică nu a fost făcută nicio sesizare de către familie, dar avem în atenţie cazul. Este un caz dificil, femeia fusese operată la Târgu-Mureş, avea un by-pass făcut, medicii de aici au încercat să îi salveze viaţa, dar, din păcate, se pare că lucrurile nu au mers foarte bine. Şi în cazul bebeluşului nu putem face nimic până nu avem toate datele medicale, inclusiv cele de la medicină legală, iar până vin aceste rezultate durează, pot fi chiar câteva luni", a spus Ion Dascăl. AGERPRES/ (AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Mai multe sesizări de malpraxis, în atenţia Colegiului Medicilor Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj analizează, în prezent, mai multe dosare privind cazuri de malpraxis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi în alte unităţi din judeţ, după ce familiile persoanelor care au decedat după ce au fost tratate în unitatea spitalicească au depus plângeri...
Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...