Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Nereguli la Serviciul Judeţean de Ambulanţă
miercuri, 26 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un control efectuat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Bistriţa-Năsăud a scos la iveală mai multe nereguli în evidenţa acestei instituţii, dar şi probleme legate de două puncte de lucru neacreditate.

Controlul a fost efectuat de către o echipă mixtă a Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) şi a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), conducerea SJA fiind somată să ia măsuri urgente pentru remedierea problemelor constatate.

Printre reproşurile aduse celor de la Ambulanţă se numără şi faptul că instituţia nu deţine autorizaţii sanitare de funcţionare şi decizii de evaluare pentru punctele de lucru din comunele Teaca şi Maieru, unde sunt localizate două echipaje de salvare.

'La Teaca, din luna iunie, nu mai avem asistent medical. Doamna care lucra acolo a cerut transferul, din motive personale, deci vom fi nevoiţi să renunţăm la acest punct de lucru, pentru că nu găsim oameni. La Maieru, suntem în curs de acreditare a punctului de lucru şi nu dorim să îl pierdem şi pe acesta', a explicat directorul SJA Bistriţa-Năsăud, Călin Ganea.

Controlul a depistat, însă, şi nereguli în evidenţa SJA. Astfel, lipsesc, în unele cazuri, datele de identificare ale pacienţilor, confirmarea primirii unor pacienţi la unităţile de primire urgenţe sau serviciul de gardă, prin semnătura şi parafa medicului, dar şi cazuri în care lipsesc aprobările CJAS pentru transportul unor pacienţi la alte spitale.

Mai mult, echipa de control le-a imputat celor de la Ambulanţă faptul că au cerut decontarea a 608 kilometri parcurşi, pentru care nu există acte justificative, suma pe care conducerea instituţiei o are de achitat fiind de 1.142 de lei.

'Nu găsim de fiecare dată buletinul asupra persoanelor către care ne deplasăm. De asemenea, echipajele noastre nu au timp să îi aştepte pe medici să semneze primirea pacienţilor, medicii fiind uneori în operaţie, motiv pentru care luăm semnătura asistenţilor medicali. Cât despre transportul unui pacient la Cluj, pentru care se spune că nu avem decontare, am pierdut aprobarea venită de la CAS', s-a justificat şeful SJA Bistriţa-Năsăud.

CJAS şi ASP Bistriţa-Năsăud au cerut celor de la Ambulanţă să remedieze problemele sesizate în termen de 30 de zile de la finalizarea controlului, dar şi să ţină cont de observaţiile făcute pe viitor, astfel încât să nu mai existe informaţii sau documente lipsă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.
Mureş: Serviciul de Ambulanţă, în grevă generală, din motive salariale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş a declanşat, luni, greva generală, în semn de solidaritate cu restul sindicatelor din sistemul bugetar, pentru motive salariale şi din cauza subfinanţării.
Alba: Serviciu Privat de Ambulanţă, inaugurat de Crucea Roşie Crucea Roşie Română (CRR) Filiala Alba a lansat joi Serviciul Privat de Ambulanţă, care va fi deservit pentru început de patru ambulanţe dotate cu echipamente noi, conform standardelor în vigoare, precum şi de personal medical cu pregătire şi experienţă în acest domeniu de activitate  - medici, asistenţi...
MS: Noi reglementări prevăzute în Contractul Cadru pentru 2011 Noul Contract Cadru privind contractarea serviciilor medicale pentru 2011, aprobat în şedinţa de Guvern de marţi, stabileşte şi reglementări pentru introducerea unor standarde de cost în ceea ce priveşte decontarea serviciilor de urgenţă pentru serviciile de ambulanţă, pe categorii de judeţe, în funcţie...