Cele mai citite
 


Hunedoara: Policlinica Spitalului Haţeg, reabilitată cu fonduri europene
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din oraşul Haţeg au început procedurile de achiziţie publică pentru punerea în practică a proiectului de reabilitare a policlinicii spitalului din localitate, investiţia în valoare de 1,5 milioane de euro fiind finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.
"Pe lângă lucrările de modernizare şi reabilitare termică, policlinica va fi dotată cu aparatură medicală de înaltă performanţă, inclusiv un ecograf Doppler şi echipamente pentru balneofizioterapie. Policlinica va fi gata peste un an, deşi termenul este de 24 de luni", a declarat miercuri primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.
El a arătat că anul acesta au mai fost efectuate investiţii în valoare de un milion de euro, de la bugetul local, pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a spitalului orăşenesc.
"Centrala termică a spitalului avea cazane vechi de peste 30 de ani. Acum au fost montate cazane noi, iar luna viitoare vom definitiva toată instalaţia de încălzire a spitalului. Economia pe care o vom face la factura de energie termică va fi de cel puţin 50 la sută şi sperăm ca în maximum trei ani costurile centralei noi să fie recuperate prin reducerea consumului de combustibil", a precizat primarul Nicolae Timiş.
De asemenea, s-au amenajat saloane VIP pentru acele persoane care îşi permit să plătească o sumă de bani pentru perioada în care sunt internate în spital. Saloanele sunt pregătite pe fiecare etaj şi sunt dotate cu baie proprie, frigider, televizor şi alte facilităţi necesare bolnavilor.
Spitalul din Haţeg s-a aflat, până în luna martie, pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni. În urma memoriilor adresate ministerului de resort, dar şi a unor proteste desfăşurate în faţa spitalului, decizia de schimbare a profilului unităţii medicale a fost modificată.
Autorităţile au estimat că de serviciile spitalului beneficiază 45.000 de oameni care trăiesc în Ţara Haţegului, unitatea sanitară fiind singura între Deva şi Petroşani, pe o rază de 100 de kilometri. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Lucrările de modernizare la policlinica spitalului din Deva s-au încheiat Lucrările de modernizare la policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva s-au încheiat, recepţia oficială a acestora fiind efectuată vineri, după doi ani de zile de la începerea investiţiei ce a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional - Fondul European de Dezvoltare Regională.
Bistriţa-Năsăud: Policlinica din Năsăud, modernizată cu peste două milioane de lei din bani europeni Lucrările de modernizare a policlinicii din oraşul Năsăud, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost finalizate după mai bine de doi ani de la începerea acestora, în baza unui proiect cu fonduri europene, prin care administraţia locală a primit o finanţare nerambursabilă de peste două milioane lei, potrivit unui...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...
Hunedoara: Urgenţa spitalului din Haţeg a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local Compartimentul de Primire a Urgenţelor (CPU) de la spitalul din oraşul Haţeg a fost reabilitat complet în urma unei investiţii în valoare de 500.000 de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul local al primăriei.
Covasna: Caminul de batrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat din fonduri europene Căminul de bătrâni 'Zathureczky Berta' din Sfântu Gheorghe a fost redeschis miercuri, după mai multe luni în care s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii printr-un proiect iniţiat de Primăria municipiului, co-finanţat din fonduri europene.