Cele mai citite
 


Marijuana blochează efectele stresului post-traumatic (studiu)
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri
 

Marijuana, administrată cu măsură, stopează simptomele provocate de stresul post-traumatic, conform unui nou studiu realizat pe cobai la Universitatea din Haifa şi publicat în jurnalul Neuropsychopharmacology, transmite AFP.

"Există o fereastră critică de timp, după un traumatism psihic sever, în care administrarea de marijuana împiedică, la şoareci, apariţia simptomelor de stres post-traumatic", a declarat marţi pentru AFP prof. Irit Akirav, de la Departamentul de Psihologie al Universităţii din Haifa, coordonatoarea acestui studiu.

În cadrul experimentului de laborator, şoarecii au fost expuşi unei situaţii de stres extrem în urma căreia au manifestat simptome de stres post-traumatic asemănătoare celor umane. În a doua fază a experimentului şoarecii au fost împărţiţi în 4 grupuri, dintre care doar trei grupuri au primit tratamentul cu marijuana obţinută sintetic. Un grup a primit marijuana la 2 ore după expunerea la factorii de stres, alt grup la 24 de ore iar ultimul la 48 de ore după expunere.

În săptămâna ce a urmat experimentului, cercetătorii au observat că şoarecii din primul grup, cei care nu au primit marijuana, precum şi cei din grupul care a primit marijuana după 48 de ore de la traumatism, manifestau simptome severe de stres post-traumatic şi un grad ridicat de anxietate.

Celelalte două grupuri de şoareci, care au primit marijuana la 2 ore şi respectiv 24 de ore după traumatism, nu prezentau niciun simptom de stres post-traumatic.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii au identificat doi factori genetici legaţi de stresul post-traumatic Posibilii markeri genetici asociaţi cu tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) sunt legaţi de reglarea sistemului imunitar şi au fost identificaţi de o echipă de cercetătorii de la mai multe universităţi, conform unui studiu publicat în numărul din 10 martie al revistei Molecular Psychiatry, informează...
Stresul post-traumatic a fost descris în cronici de acum câteva mii de ani Dovezi ale tulburărilor de stres post-traumatic pot fi găsite cu mult timp înainte decât se crezuse anterior, mergând până la anul 1300 înaintea erei noastre, susţin cercetătorii de la Universtiatea Ruskin din Marea Britanie care au analizat texte din vechea Mesopotamie (astăzi Irak), informează BBC...
Stresul post-traumatic, o 'bombă cu ceas' pentru civilii din Doneţk 'Oamenii încă nu sunt conştienţi de amploarea a ceea ce s-a întâmplat' şi de traumele de război, avertizează Irina Jigulina, responsabilă a secţiei de reabilitare de la spitalul psihiatric din Doneţk, din estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.
Studiu: 90% dintre români consideră că dieta dezechilibrată şi stresul sunt principalele cauze în bolile gastrointestinale Peste 90% dintre români consideră că principalul factor care poate afecta sănătatea aparatului digestiv este o dietă dezechilibrată, aceasta fiind urmată de nivelul de stres (peste 80%), dar şi de antibioticele administrate în exces, fumatul, consumul excesiv de alcool sau factorii genetici, relevă studiul...
Femeile care suferă de stres post-traumatic au un risc crescut de diabet (studiu) Femeile care suferă de stres post-traumatic riscă de aproape două ori mai mult să facă diabet decât cele care nu sunt afectate de această tulburare, se arată într-un vast studiu american publicat miercuri şi preluat de AFP.
Consumul de marijuana măreşte rezistenţa creierului la traume (studiu) Persoanele care consumă marijuana au şanse mai ridicate de a supravieţui în cazul unor traume craniene grave decât cei care nu consumă, conform unui nou studiu, informează Reuters.