Cele mai citite
 


Mureş: Centru de dializă realizat în urma unei investiţii de peste un milion de euro
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al doilea centru modern de dializă din judeţul Mureş a fost deschis, miercuri, la Târgu Mureş, în urma unei investiţii în valoare de peste un milion de euro, făcută de un grup investiţional românesc.
'Ne bucurăm că astăzi (miercuri - n.r.) deschidem oficial centrul de dializă Hiparion Med, o investiţie de peste un milion de euro, realizată un grup investiţional din Târgu Mureş şi Cluj, plus un fond de investiţii. Chiar ne propunem să facem mai multe lucruri de acest gen în oraş. Apare concurenţa, suntem al doilea centru de dializă din judeţ, de data asta este investiţie românească (centrul de la Sângeorgiu de Mureş, Braun Avitum, este realizat de investitori austrieci - n.r.)', a declarat presei, miercuri, dr. Lucian Neagoş, managerul Centrului de dializă Hiparion.
Potrivit acestuia, noul centru are o capacitate maximă de 24 de bolnavi, din care până în prezent 20 de aparte sunt în funcţiune, iar intervenţiile care se efectuează aici sunt finanţare integral prin Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică.
'Este un program pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl decontează 100%, bolnavul nu are niciun cost, este preluat de la domiciliu, vine la centru, se face şedinţa - primeşte inclusiv mâncarea. După şedinţa de dializă care durează până la patru ore, este dus acasă, până în poartă. Oferim facilităţi suplimentare, toate condiţiile, suntem al nivel maximal în ceea ce se poate face într-un centru de dializă, de la corpul medical absolut performant la nivelul pregătirii profesionale, până la corpul mediu sanitar, aparatură, dotări', a arătat Neagoş.
Acesta a susţinut că Centrul de dializă Hiparion beneficiază şi de o echipă tehnică de excepţie, pregătită în Germania, deţine un grup electrogen care suplineşte o eventuală pană de curent în orice situaţie, fiecare pacient primeşte de la pijamale şi papuci de casă, la televizor, căşti, oxigen etc.
'Mai mult de atât nu se poate face', a accentuat Lucian Neagoş, care a precizat că în judeţul există 190 de bolnavi care necesită dializă.
La inaugurarea Centrului de dializă Hiparion au participat prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, precum şi numeroşi medici.
'Au făcut un lucru de excepţie, acesta este standardul pe care trebuie să îl ţinem, să îl apărăm şi să îl promovăm. Ca şi spital de rang I (se referă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş - n.r.) trebuie să înţelegi că nu mai poţi să fii indiferent şi toţi trebuie să înţeleagă - mai ales Direcţia de Sănătate Publică şi Conducerea Spitalului că ori externalizează unele secţii, ori la un moment dat trebuie să asigure standardul de personal, pentru că din fericire echipamente avem destule', a arătat Dorin Florea, care este medic de profesie.
Acesta a subliniat că un centrul de rang I trebuie onorat, iar acest lucru înseamnă că orice diagnostic care se pune la Târgu Mureş nu trebuie să difere de ceea ce se întâmplă în străinătate, în spitalele cunoscute.
Florea a accentuat că şi specialiştii în medicină din Târgu Mureş pot oferi o alternativă în privinţa transplantului renal, de exemplu, însă în România sunt create mituri în legătură cu anumite persoane, despre care se spune că ar fi singurele care pot realiza un transplant.
'Noi creăm mituri în România (...) Mitul omoară performanţa, iar noi creăm mituri în România', a conchis dr. Dorin Florea.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
FOTO PE FLUX
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Centru de dializă privat, în valoare de 2 milioane de euro, inaugurat la Sângeorgiu de Mureş Al şaselea centru privat de dializă din România a fost inaugurat, vineri, la Sângeorgiu de Mureş, de compania germană B|Braun Avitum, în urma unei investiţii în valoare de 2 milioane de euro.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Cluj: Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare nu se va închide Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare - cel mai mare operator de servicii private de dializă din România - nu se va închide, iar bolnavii de rinichi vor beneficia în continuare de asistenţa medicală de care au nevoie, au anunţat, luni, după discuţii derulate la Palatul Administrativ...
Mureş: Specialişti din 9 ţări, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională 'CardioNET' Specialişti din nouă ţări participă, de miercuri până sâmbătă, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie 'CardioNET', organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie şi Centrul Medical Cardiomed, în colaborare...