Cele mai citite
 


Primarul general nemulţumit de ritmul de derularea a programului de reabilitare a şcolilor prin BEI
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, i-a asigurat miercuri pe directorii din învăţământul preuniversitar că va finaliza cele 102 şcoli din programul BEI, exprimându-şi totodată o serie de nemulţumiri legate de ritmul lent şi lipsa unor dotări şi utilităţi la unele dintre aceste unităţi de învăţământ.
"În perioada următoare o să am mai multă nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a încheia programul BEI. Am reuşit să facem până în prezent 74 de unităţi funcţionale. Sunt rezistenţe la mobilarea şcolilor, al laboratoarelor de fizică şi economie, în schimb am reuşit să rezolvăm laboratoarele IT", a spus Oprescu.
Cât priveşte asistenţa medicală în unităţile de învăţământ din program BEI, primarul general a spus că sunt un număr de 38 de cabinete medicale stomatologice pregătite să răspundă nevoilor acestor şcoli.
La rândul său, inspectorul general în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, i-a cerut primarului general sprijin pe partea de asistenţă medicală, "sistem care este într-o stare care nu ajută nici profesorii, nici elevii, nici şcoala respectivă. Nu este vorba numai de personalul medical ci şi de dotări".
El a adăugat că îşi doreşte ca împreună cu PMB să demareze un proiect prin care aceste cabinete medicale să fie aduse la un standard care să facă faţă cerinţelor.
Pe de altă, parte oficialul IŞMB s-a referit la necesitatea asigurării securităţii copiilor în şcoli menţinând că în acest sens se derulează un proiect împreună cu autorităţile locale respectiv, Jandarmerie, Poliţie locală şi celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.
Alexandrescu a precizat că o problemă o constituie paza în instituţiile de învăţământ bucureştene din lipsa fondurilor, cel mai prost din acest punct de vedere situându-se şcolile din sectoarele 2 şi 5.
Legat de sistemul de monitorizare video, inspectorul general a spus că în sectorul 6 şcolile sunt cel mai bine dotate din acest punct de vedere.
Pe de altă parte, Alexandrescu le-a cerut reprezentanţilor unităţilor de învăţământ să solicite sprijin autorităţilor locale în vederea dotării tehnice privind monitorizarea absenţelor elevilor prin introducerea cartelelor magnetice sau a catalogului virtual, precizând că media absenţelor nemotivate la nivelul capitale a crescut de la trei pe an la 33 pe an de elev. AGERPRES/(AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...