Cele mai citite
 


Prof. dr. Vlad Iliescu:Chirurgia cardiovasculară este la un nivel calitativ foarte bun, dar funcţionează pe avarie
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Acest eveniment ştiinţific are loc într-un moment în care chirurgia cardiovasculară în România este la un nivel calitativ foarte bun, dar funcţionează la nivel de avarie, a apreciat într-o declaraţie pentru presă înaintea celui de-al 7-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară preşedintele acesteia, prof. dr. Vlad Anton Iliescu.

Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară (SRCCV) organizează în perioada 22 - 25 septembrie, la Poiana Braşov, cel de-al 7-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.
'Congresul reprezintă cadrul optim pentru dezbaterea celor mai moderne tendinţe în specialitatea noastră. Acest eveniment ştiinţific are loc într-un moment în care chirurgia cardiovasculară în România este la un nivel calitativ foarte bun (se poate constata din datele statistice - mortalitate, tipuri de intervenţii ş.a.), dar funcţionează la nivel de avarie, cu un buget la 1/2 faţă de anul trecut şi la 1/5 faţă de un necesar decent", a evidenţiat prof. dr. Vlad Anton Iliescu.


Potrivit acestuia, patologia cardiovasculară este în creştere, cardiologia s-a dezvoltat, pacienţii candidaţi la operaţii programate sunt tot mai mulţi. Sistemul de urgenţă s-a dezvoltat foarte bine şi, în consecinţă, tot mai mulţi pacienţi cu boli grave ajung în timp util în marile centre de chirurgie cardiovasculară unde sunt operaţi, dar cu costuri de 5-10 ori mai mari faţă de un caz cronic, a arătat prof. dr. Iliescu.


"Din păcate, această restrângere financiară, acutizată în ultimii ani, expune în primul rând pacienţii şi ne pune în faţa unor decizii greu de luat pe plan medical şi administrativ. În ciuda acestei situaţii, încercăm să progresăm, menţinându-ne în actualitate", a adăugat preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.


Ca noutate, a menţionat prof. dr. Iliescu, Congresul Naţional SRCCV 2011 are ca bază a conceptului de organizare dialogul şi colaborarea interdisciplinară, concretizat prin participarea, alături de chirurgi, a numeroşi şi distinşi colegi cu experienţă în domeniile anesteziei şi terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei intervenţionale şi circulaţiei extracorporale. Vor fi prezenţi specialişti de prestigiu din România, Marea Britanie, Grecia, Franţa, Italia, Polonia, Republica Moldova.


"În dezvoltarea individuală a medicilor practica este foarte importantă, dincolo de participarea la prezentări teoretice. Astfel, în cadrul Congresului, tinerii rezidenţi şi specialişti vor avea ocazia să aplice manevrele de chirurgie cardiacă la workshop-ul hands-on organizat. O altă noutate va fi premierea colegilor tineri, autori de postere, la trei categorii: chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară şi cardiologie", a adăugat specialistul.


Cu ocazia Congresului va fi lansat Registrul Naţional al Disecţiilor de Aortă - RENADA -, aplicaţie on-line, realizată şi operată împreună cu Societatea Română de Cardiologie, registru în care orice medic din România cu acces la internet va putea înregistra în timp real cazurile de disecţie de aortă, beneficiind automat de statutul de cercetător, a mai arătat preşedintele SRCCV.


"Stimularea dezvoltării profesionale în cadrul simpozionului dedicat cadrelor medii asigură creşterea suportului teoretic al acestei categorii extrem de importante de colaboratori în practica medicală', a mai subliniat în declaraţia de presă prof. dr. Vlad Anton Iliescu.


Dezbaterile ştiinţifice din cadrul Congresului SRCCV vor cuprinde următoarele tematici: actualităţi în chirurgia coronariană sindroamele aortice acute, chirurgia modernă a valvulopatiilor, ecografia în chirurgia cardiacă, implantarea valvelor transcateter şi altele. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara In perioada 22 - 25 septembrie 2011 la Hotel Sport - Poiana Brasov, Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasulara (S.R.C.C.V.) organizeaza cel de-al 7-lea Congres National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara.
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Vasculară www.bolicardiovasculare.ro, primul site care isi propune o abordare internationala a problematicii afectiunilor cardiace si vasculare atat pentru personalul medical, autoritati cat si pentru pacienti a fost lansat la Bucuresti
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
In premiera la Iasi, Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara In perioada 26 – 29 septembrie, la Iasi, se va desfasura Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, inalt for stiintific care va reuni eminenti profesionisti din urmatoarele domenii: chirurgie cardiovasculara, anestezie, cardiologie, circulatie extracorporeala, medicina de familie si alte domenii...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...