Cele mai citite
 


Patronul clinicii Sabyc vrea să fie eliberat sub control judiciar
miercuri, 26 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti iau în discuţie, miercuri, recursul patronului clinicii Sabyc, Harry Mironescu, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care a respins cererea acestuia de eliberare din arest sub control judiciar.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 24 august, ca neîntemeiată, cererea medicului Harry Mironescu de eliberare din arest pe cauţiune, într-un dosar în care acesta este anchetat pentru trafic ilegal cu ovule.
Instanţa a admis recursul procurorilor DIICOT şi a desfiinţat decizia Tribunalului Bucureşti din 19 august, prin care Harry Mironescu era pus în libertate.
De asemenea, Curtea de Apel a hotărât ca lui Harry Mironescu să-i fie restituită cauţiunea de 10.000 de lei.
Decizia este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe 20 august, o altă cerere a lui Harry Mironescu şi a secretarei clinicii, Cecilia Borza, de eliberare sub control judiciar, cei doi atacând cu recurs această decizie.
Avocatul medicului, Ion Cazacu, a cerut judecătorilor să-l elibereze din arest pe Harry Mironescu, aducând ca argument faptul că acesta are o vârstă înaintată şi suferă de o gravă afecţiune cardiacă, care îi pune în pericol viaţa.

Harry Mironescu a fost arestat pe 20 iulie, împreună cu fiul său, Yair Miron, şi cu Cecilia Borzea, pentru implicare în trafic internaţional cu ovule.
Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de trafic de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Tot în acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 22 de persoane, dintre care Lewit Natan şi Ziskind Genia au interdicţia de a părăsi România, iar ceilalţi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

DIICOT susţine că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător 'de facto' al clinicii private Sabyc din Capitală, a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii unor sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trei persoane de la clinica Sabyc, reţinute pentru trafic cu ovule Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) au reţinut, în noaptea de duminică spre luni, trei persoane, într-o anchetă privind traficul cu ovule de la clinica de chirurgie estetică şi fertilizare in vitro "Sabyc" din Bucureşti
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...
DIICOT: 12 mame-surogat, implicate în traficul cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara Procurorii DIICOT au reuşit să identifice, până în prezent, 12 cazuri de mamă-surogat implicate în dosarul de trafic cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara, deţinut de cetăţeanul grec Giatras Kostantinos.
Primii tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, la Clinica de Reproducere Umană Mureş Clinica de Reproducere Umană Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, naşterea primilor tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, două fetiţe şi un băieţel.
Centru de fertilizare in vitro deschis la Timişoara, la o clinică privată Timişoara, 8 nov /Agerpres/ - Primul spital privat din vestul ţării, Athena Hospital, din Timişoara, a inaugurat, luni, Centrul de fertilizare in vitro şi infertilitate.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.