Cele mai citite
 


Spitalul Elias: Fotbalistul Cosmin Băcilă a fost operat; recuperarea funcţională începe miercuri
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fotbalistul Cosmin Băcilă de la echipa Pandurii Târgu Jiu, care a fost operat marţi la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias", va începe recuperarea funcţională chiar de miercuri pentru menţinerea tonusului muscular, proces care va continua şase săptămâni asociat cu kinetoterapie pentru articulaţii, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare.
Cosmin Băcilă - internat în urmă cu două zile după ce a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la o intrare dură a stelistului Gardoş - a fost operat de o echipă de medici condusă de conf. dr. Horia Orban, şeful clinicii.
Potrivit comunicatului citat, diagnosticul postoperator a fost de fractură transversă de ambe oase gambă stângă, pentru care s-a practicat osteosinteza centromedulară cu tijă zăvorâtă dinamic.
Operaţia a decurs bine, fără incidente, pacientul este în stare bună, stabil, precizează sursa citată.
"Procedeul chirurgical folosit permite ambularea precoce şi mersul cu sprijin. Pacientul va începe recuperarea funcţională chiar de miercuri pentru menţinerea tonusului muscular, proces care va continua şase săptămâni asociat cu kinetoterapie pentru articulaţii. În funcţie de rezultatele controalelor radiologice ulterioare procesul de recuperare va putea fi mai susţinut. În caz de evoluţie favorabilă, fractura se va consolida peste trei luni, iar reluarea activităţii sportive se va putea produce peste şase luni. Pacientul va fi externat cel mai probabil peste două zile", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Fotbal: Cosmin Băcilă a fost operat şi începe recuperarea funcţională de miercuri Fotbalistul Cosmin Băcilă, de la echipa Pandurii Târgu Jiu, care a fost operat marţi la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias", va începe recuperarea funcţională chiar de miercuri pentru menţinerea tonusului muscular, proces care va continua şase săptămâni asociat cu kinetoterapie...
Sibiu: Operaţie ortopedică, în premieră naţională, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pentru prima dată în România, chirurgul Radu Sorin Fleacă de la Secţia Clinică Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJUS) a realizat o operaţie de desprindere şi refixare a labrumului articular (un inel fibros de la periferia articulaţiei, care are rol în stabilizarea...
Stagii de practică în ortopedie şi consiliere profesională pentru 150 de studenţi, la Spitalul Elias Spitalul Universitar de Urgenţă Elias va găzdui un program de stagii de practică în ortopedie şi consiliere profesională pentru 150 de studenţi la medicină, informează un comunicat transmis AGERPRES.
Dana Safta, director medical Elias: Trei asistente au fost agresate de un pacient al spitalului Trei asistente au fost agresate, joi dimineaţa, de un pacient internat la Spitalul Elias din Capitală, iar una dintre acestea a suferit o fractură de tibie, fiind operată, a declarat directorul medical al unităţii, Dana Safta.
Medicii Spitalului Militar Timişoara, specializaţi în Occident, excelează în transplanturile de ţesut osos şi ligamente Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a spitalului Clinic de Urgenţă Militar Timişoara continuă să performeze în activitatea de transplant osos şi de ligamente, fiind singura unitate spitalicească din ţară, după "Colentina" din Bucureşti, acreditată pentru prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos...