Cele mai citite
 


Dermatita seboreica
joi, 22 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie, Endocrinologie
 
 
 
Dermatita seboreica reprezinta descuamarea grasa pe fond eritematos a pielii capului. Dermatita seboreica este o afectiune cutanata cronica inflamatorie, ce afecteaza zonele bogate in glande sebacee : fata (sprancene, santuri nazale , obraji, scalp ) si trunchiul (in dreptul sternului si in pliurile cutanate ). 
Cauza dermatitei seboreice nu este pe deplin inteleasa, dar este recunoscut faptul ca ciuperca microscopica Pityrosporon ovale este implicata in aparitia acestei dermatoze ; la fel si factorii genetici, de mediu si starea generala de sanatate a persoanei.

Radiatiile UVA si UVB inhiba proliferarea ciupercii P. ovale, astfel incat la numerosi pacienti se inregistreaza o ameliorare in timpul verii.

Dermatita seboreica este mai frecventa la barbati decat la femei, probabil deoarece activitatea glandelor
 sebacee este controlata de hormonii masculini.Dermatita seboreica apare pentru prima data in adolescenta si apare cu intermitente la varsta adulta.

Dermatita seboreica este agravata de modificarile de umiditate, temperatura , de traumatisme (grataj) sau de stresul emotional.

Prevalenta dermatitei seboreice este de 3 -5% din populatie, mai grava la barbati. Matreata, cea mai usoara forma de dermatita seboreica este cea mai frecventa, fiind prezenta la 15 -20% din populatie.

Debutul este de obicei la pubertate, iar varful incidentei se inregistreaza la 40 ani. Dermatitaseboreica apare si la sugari , sub form"crustelor de lapte " si la varstnici.

Articol preluat de pe www.musetel.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dermatita seboreica – Tratament Igiena pielii joaca un rol esential in controlarea dermatitei seboreice. Spalarea frecventa cu sapun este indicata, deoarece indeparteaza grasimile din regiunile afectate. Expunerea la radiatiile ultraviolete ale soarelui este de asemenea benefica, desi trebuie evitate arsurile solare . ...
Solutii moderne pentru acnee si dermatita Produsele dermatocosmetice pentru pielea afectata de dermatita atopica, acnee si matreata sunt din ce in ce mai variate pe piata farmaceutica de la noi. Principalele probleme ale pielii cu care se confrunta românii sunt acneea, matreata si dermatita atopica. Tratamentul acestor afectiuni nu se reduce...
DERMATITE FRECVENTE LA NOU NĂSCUŢI ŞI SUGARI: Dermatita seboreică şi cea de scutec Abordarea actuală a dermatitelor din primul an de viaţă e una complexă, ce vizează alături de o terapie activă, o îngrijire corespunzătoare a tegumentului nou-născutului şi sugarului, ţinând cont de particularităţile fiziologice ale acestuia la această vârstă. (în special suprafaţa cutanată mică în...
Noi tratamente pentru acnee, piele sensibilă şi împotriva mătreţii Dermatologul trebuie să depisteze peste 3.000 de boli, iar 98% dintre consultaţii sunt pentru boli precum dermatita atopică, acnee, uscăciunea pielii, a declarat miercuri dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog, într-o conferinţă de presă.
Consultaţii gratuite pentru depistarea dermatitei seboreice Bucureştenii vor putea beneficia de consultaţii gratuite pentru depistarea dermatitei seboreice, în perioada 11 - 13 martie, în cadrul celor patru clinici Bioderm din Capitală - Eminescu, Nord, Floreasca şi Vasile Lascăr -, pe bază de programare telefonică la call center 031 9101, începând din 4 martie...
Dermatite frecvente la nou născuți și sugari – II Abordarea actuală a dermatitelor din primul an de viaţă este una complexă, ce vizează alături de o terapie activă, o îngrijire corespunzătoare a tegumentului nou-născutului şi sugarului, ţinând cont de particularităţile fiziologice ale acestuia la această vârstă.