Cele mai citite
 


Basicile. Recomandari pentru a impiedica ranirea
joi, 22 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

 

 

Basicile sunt modalitatea organismului de a va spune ca s-a saturat. Fie ca este vorba de prea multa frecare, fie de prea multa ambitie, o basica — in mare masura asemenea unei crampe musculare sau a unui junghi intercostal — are menirea sa tempereze o actiune. 

Desi urmatoarele remedii se ocupa de basicile de la picioare , multe dintre recomandari pot fi aplicate basicilor aparute pe palme din cauza frecarii sau in alta zona a corpului, care va semnaleaza „s-o luati mai incet".

TRATAMENTUL BASICILOR

Aveti in continuare cateva sugestii din partea specialistilor care se ocupa de neplacerile ce insotesc aparitia basicilor.

Luati o decizie. Daca v-a aparut o basica, trebuie sa decideti cum este cel mai bine sa procedati cu ea: o protejati si o lasati in pace sau o spargeti si drenati lichidul? Specialistii spun ca basicile
 mari si dureroase ar trebui sparte, iar cele mai mici si nedureroase ar trebui ignora-le. Daca aveti o basica mare pe o zona cu incarcare ponderala semnificativa, trebuie sa o drenati, spune specialista in podologie Clare Starrett. „Ea se poate umple atat de mult cu lichid, incat sa devina ca un balon ."
De asemenea, basicile care probabil oricum vor plesni de la sine trebuie drenate. Cel putin asa macar aveti un control asupra momentului si modalitatii de deschidere a basicii, in loc sa lasati totul la voia intamplarii. 

Fiti precaut si sterilizati. Daca optati pentru a o sparge, incepeti prin a curata atent basica, precum si pielea din jur, si prin sterilizarea „instrumentarului", fie el un ac sau lama de ras. 
Alti medici opineaza pentru sterilizarea instrumentarului prin flacara in loc de alcool . Pur si simplu incalziti acul sau lama de ras cu un chibrit aprins, pana cand se inroseste si lasati-le sa se raceasca inainte de a taia pielea. Ambele metode omoara germenii si sunt egal recomandate.

Lasati pielea pe loc. Daca ati drenat basica, specialistii recomanda sa lasati pielea de deasupra pe loc. Cea mai mare greseala este ca dupa drenare sa indepartati „acoperisul" basicii, spune Richard Cowin, chirurgul pedolog. Considerati acoperisul ca fiind un bandaj natural. „Daca il indepartati, veti sfarsi prin a obtine o zona rosie, dureroasa, de carne vie, dar daca il lasati pe loc, se va intari si va cadea de la sine, reducand considerabil timpul de vindecare", spune el.

Puneti un pansament simplu. Dupa ce v-ati „tratat" basica, trebuie sa o acoperiti si sa o protejati ca sa se vindece. Dar nu pansamentele de tifon si plasturii speciali sunt recomandati, ci o solutie mult mai simpla. „Prima mea optiune este un banal plasture adeziv simplu”. Totusi, pansamentele de tifon sunt utile pentru basicile prea mari ca un plasture obisnuit sa le poata acoperi. Mentineti-le pe loc cu banda adeziva impermeabila. 

Articol preluat de pe www.medipedia.ro

Notare
Comentarii
de SFRIJAN IRINA
Foarte util ! De multe ori am avut asa ceva la picior si niciodata nu stiam cum e mai bine sa fac. Multumesc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum sa va recapatati viata sexuala dupa nasterea primului copil (lb.engl.) Primul copil al familiei a aparut pe lume, iar viata dumneavoastra sexuala a disparut? Nu sunteti singurii ! Rar se intampla ca un cuplu care a avut primul copil sa nu treaca prin aceasta experienta. Dar lucrurile se pot imbunatati. Pentru asta aveti nevoie de: Imaginatie Lubrifiant ...
Sănătate pentru ochi Peste jumătate din populaţia globului suferă de boli oculare. În loc să îngroşăm cozile la cabinetele medicale, mai bine să învăţăm să ne protejăm.
Ce ne rezervă 2017: de la întoarcerea la origini, în bucătărie şi arhitectură, la pătrunderea misterelor creierului şi reinventarea artelor Cum va arăta anul acesta în ce priveşte gastronomia, descoperirile medicale, artele şi arhitectura? Se poate spune că aceste domenii vor încerca să ţină pasul cu noile tendinţe - alimentaţia şi dietele se îndepărtează de conceptele elaborate şi se întorc la origini, cercetările medicale se apleacă tot...
Tudorache: Primăria Sectorului 1 investeşte pentru redeschiderea Secţiei ATI a Spitalului de Arsuri, iar MS nu achită utilităţile Ministerul Sănătăţii nu achită facturile la plata întreţinerii Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, întregul spital fiind în pericol să fie închis din această cauză, susţine edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, conform unui comunicat la primăriei locale transmis, joi...
ŞTIINŢÃ: Efectul de piramidă În 1973, inventatorul american Patrick Flanagan explica modalitatea în care piramida amplifică microundele printr-un fenomen similar rezonanţei magnetice, producând o energie ce poate fi transformată în electricitate.
INTERVIU Sorin Dimitriu(CCIB): România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală, iar în prezent se fac demersuri în vederea organizării la Beijing, împreună cu Consiliul de Export al României, a unei expoziţii permanente cu produse realizate în ţara noastră, afirmă Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei...