Cele mai citite
 


Vâlcea: Primul centru pentru copii vâlceni cu autism
miercuri, 26 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Primul centru social pentru copii din judeţul Vâlcea care suferă de autism - Centru Mara - a fost inaugurat, marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

'Este un proiect finanţat printr-un grant Phare şi cu cofinanţare a Consiliului Local. Acest centru prestează servicii terapeutice pentru copii care suferă de autism. Numele de Mara provine de la numele unei fetiţe care este tratată aici', a precizat Virgina Fulgescu, directorul acestei instituţii.
Costul proiectului se ridică la aproximativ 180.000 de euro, din care 20.000 cofinanţare a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.

Beneficiarii sunt 35 de copii bolnavi de autism din Râmnicu Vâlcea. 20 dintre aceştia sunt înscrişi în program complet-servicii de grădiniţă, şcoală şi servicii psihoterapeutice, restul de 15 vin doar la serviciile de terapie, centrul fiind deservit de 11 asistenţi sociali, medici şi psihoterapeuţi.
'Serviciile pentru micuţii bolnavi de autism sunt gratuite, totul este suportat de Consiliul Local şi Uniunea Europeană, prin fonduri Phare', precizează directorul acestei instituţii.

Numărul cazurilor de autism, boală care se manifestă printr-o izolare a bolnavului într-o lume a lui şi lipsă de comunicare cu cei din jur, este în creştere, susţin specialiştii.
'Dacă acum zece ani se năştea un singur copil cu autism la 1000, azi la 104 naşteri avem un caz de autism', a declarat Virginia Fulgescu.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru special pentru copii bolnavi de autism Râmnicu Vâlcea, 1 iul /Agerpres/ - Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat investiţia privind construcţia Centrului special pentru copii bolnavi de autism "Mara", în cadrul unui proiect în valoare de 180.000 de euro, printr-o cofinanţare guvern - consiliu local, a declarat, pentru AGERPRES...
Bistriţa-Năsăud: Persoanele cu autism ar putea avea o lege a lor Persoanele care suferă de autism ar putea fi beneficiarele unui proiect legislativ, care să permită medicilor de familie să efectueze obligatoriu un screening copiilor până în 2 ani, pentru identificarea eventualelor simptome, iar terapiile să fie decontate prin casele de asigurări de sănătate.
Bistriţa-Năsăud: Primul centrul de zi pentru autişti, inaugurat oficial Centrul de zi pentru autişti 'Micul prinţ' din Bistriţa şi-a deschis oficial porţile, joi, fiind prima instituţie de acest gen din judeţul Bistriţa-Năsăud, care încearcă să ofere copiilor cu autism terapia de care au nevoie, pentru a putea fi integraţi în societate.
Ateliere despre terapia în tulburările autiste Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) organizează, pe 4 şi 5 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, workshopuri pe tema aplicării terapiei comportamentale aplicate în tulburările de spectru autist.
Cluj: Concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism Un concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism va fi susţinut, vineri, de pianistul Harry Tavitian şi de percuţionistul Cserey Csaba la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima'.
Cluj: Robot folosit pentru studiul autismului Cluj-Napoca, 4 ian /Agerpres/ - O echipă de specialişti de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va face un studiu în cadrul căruia un roboţel numit Probo va fi folosit pentru a-i determina pe câţiva copii care suferă de autism să deprindă noi...