Cele mai citite
 


Un britanic se simte rău după o beţie patru ani din viaţă (studiu)
vineri, 23 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Un adult britanic se simte rău după o beţie în medie patru ani din viaţă, arată un studiu citat de 7sur7.be. Un britanic din doi mărturiseşte că, după o beţie, la serviciu poartă încă semnele stării sale 'speciale'.

Englezii îşi petrec în medie 24 de zile pe an trezindu-se după seri bine stropite cu alcool. În timpul unei vieţi de adult, un britanic suferă 1.452 de zile după beţii, potrivit studiului realizat pe 2.000 de persoane.

Un procent de 80% dintre persoanele chestionate spun că au tremurături, 70% suferă de oboseală şi 40% au senzaţie de rău a doua zi după ce au băut prea mult. O persoană din cinci declară că transpiră sau că e debusolată. O treime din cele 2.000 de persoane intervievate spun că au fost deja surprinse de patron în această stare deplorabilă, iar una din zece a fost chiar concediată din acest motiv.

'Graniţa dintre a bea un pahar de plăcere şi a te îmbăta în aşa hal încât să fii mahmur a doua zi este foarte subţire', spune profesorul Gill Hart de la firma YorkTest, care a făcut publice aceste cifre. 'Mulţi britanici merg la serviciu cu dureri de cap şi, prin urmare, fac foarte puţină treabă', adaugă el.

Profesorul Tony Jewell, un alt expert englez în sănătate, avertizează asupra amestecului de alcool şi băuturi energizante. Din cauza combinării cafeinei cu alcoolul, tinerii nu-şi dau seama că se îmbată. Zahărul şi cafeina ascund efectele alcoolului, acestea putând provoca afecţiuni cardiace, obezitate, dar şi carii dentare, de exemplu, mai spune medicul. Alcoolul şi cafeina au efecte diuretice care pot duce la deshidratare, având drept consecinţă pe termen scurt senzaţia de vomă şi de rău, şi, pe termen mai lung, adevărate probleme de sănătate, încheie el.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alergia la polen produce asupra şoferilor efecte la fel de periculoase precum alcoolul Efectele periculoase ale consumului de alcool asupra conducerii autoturismului sunt cunoscute şi reglementate juridic foarte strict peste tot în lume, însă la fel de periculoase sunt cele provocate de alergia la polen, potrivit unui studiu recent al unor cercetători de la Universitatea din Maastricht...
Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică (studiu) Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică cum s-a crezut până acum, putând fi identificată prin markeri ai sângelui, conform unui studiu publicat în revista Science Advances care dă speranţe pentru crearea unui tratament mai bun, informează AFP.
Ebola: probleme de sănătate la trei din patru supravieţuitori la un an după infectare La un an după ieşirea lor din spital, trei sferturi dintre supravieţuitorii virusului Ebola prezentau încă probleme de sănătate, dintre care 18% legate de vedere, uneori grave, putând merge până la orbire, arată un vast studiu în curs de desfăşurare în Guineea privind sindromul post-Ebola.
Oboseala cronica, o problema? Stresul cotidian, factorii poluanti fizici si chimici din atmosfera, programul tot mai incarcat de la serviciu prin ore suplimentare sau necesitatea de a lucra la mai multe joburi, poluarea alimentara prin consumul de alimente tot mai bogate in E-uri si orele neregulate la care servim mesele...
Primul studiu care evaluează serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool Primul studiu naţional ce evaluează serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidenţiază nevoia de servicii medicale şi sociale specializate pentru acest grup la risc.
Cu cât dormim mai puţin, cu atât ne îngrăşăm mai mult (studiu) Lipsa somnului nu este o realitate prea plăcută şi o echipă de cercetători a descoperit o legătură între oboseală şi obezitate. Experţii au studiat comportamentul a 17 voluntari, bărbaţi şi femei cu o sănătate solidă, timp de opt nopţi, relatează 7sur7.be.