Cele mai citite
 


Medici suedezi au reparat faţa unei femei muşcate de câine cu ajutorul lipitorilor
vineri, 23 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O echipă de chirurgi suedezi a folosit sute de lipitori pentru reconstruirea feţei unei femei muşcate de propriul ei câine. Ei îi fusese smulsă o mare parte din faţă, de la buza superioară până la ochi, scrie 7sur7.be.

Apropiaţi ai femeii au reuşit să recupereze pielea ruptă şi s-o păstreze în gheaţă. Femeia a fost transportată la spitalul de urgenţă din Malmo, unde faţa i-a fost refăcută cu ajutorul a 358 lipitori.

Chirurgul Jens Larsson a declarat ziarului The Local: 'A sosit la Malmo la miezul nopţii de la un alt spital.' Larsson a chemat un alt specialist, Stina Klasson, ca să-l ajute să reconstruiască faţa pacientei. 'Cel mai greu lucru era ca partea smulsă să fie irigată cu sânge, lucru pe care l-am reuşit la mai puţin de o oră de la începutul operaţiei, care durat în final 15 ore', a afirmat Klasson. Specialiştii au recurs la lipitori pentru a face sângele să circule prin pielea afectată. Lipitorile au ajutat la reluarea circulaţiei şi la curăţarea sângelui. Klasson a spus că nu le aveau, aşa că au adus din Marea Britanie.

'Rezultatele sunt destul de bune. Nasul i-a fost salvat în întregime. Poate respira, mânca şi vorbi', spune medicul. Chiar dacă operaţia a reuşit, femeia va avea nevoie de o operaţie de reconstrucţie.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii suedezi refuză să opereze pacienţi fumători Uniunea medicilor din Suedia a publicat un comunicat în care anunţă că de acum încolo pacienţii care au viciul fumatului vor fi operaţi doar în cazurile în care intervenţia chirurgicală este necesară pentru salvarea vieţii. Practic în acelaşi timp, o serie de organizaţii sociale influente din această...
Sibiu: 22 de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheaţă; Primăria dă amenzi pentru trotuarele necurăţate Un număr de 22 de sibieni au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu în ultimele trei zile, după ce au căzut pe gheaţă, medicii ortopezii diagnosticând 18 pacienţi cu fracturi, potrivit statisticii spitalului sibian.
Diabetul devine o 'urgenţă sanitară' în Marea Britanie (ONG) Diabetul devine o 'urgenţă sanitară naţională' în Marea Britanie, în contextul în care 280.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu această boală, ceea ce ar putea exercita o presiune nesustenabilă asupra serviciilor de sănătate publică, a avertizat luni organizaţia neguvernamentală Diabetes UK.
STS, servicii de comunicaţii din Marea Britanie şi o operatoare a liniei de urgenţă lituaniană, premii la Gala 112 Centrul 112 Bucureşti ­ Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), servicii de comunicaţii din Marea Britanie şi o operatoare a liniei de urgenţă lituaniană s-au numărat printre premianţii Galei 112 care a avut loc la Bucureşti, miercuri seara.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
VIRUSUL ZIKA: OMS a convocat un comitet de urgenţă pentru analizarea situaţiei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca un comitet de urgenţă la 1 februarie pentru a stabili măsurile ce vor fi luate la nivel internaţional ca urmare a răspândirii virusului Zika, considerat drept cauză responsabilă de leziuni ale creierului la bebeluşi născuţi în Brazilia, a anunţat joi...