Cele mai citite
 


APAH-RO: Peste 5.000 de pacienţi pe listele de aşteptare pentru tratarea hepatitei
vineri, 23 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita
 

5.500 de persoane din toată ţara se află pe listele de aşteptare în vederea tratamentului pentru hepatitele de tip B, C şi D, iar alte 600 cu retratament, a declarat joi, la cea de-a III-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), Marinela Debu, preşedintele asociaţiei.

"Sunt unele judeţe din ţară în care pacienţii aşteaptă şi doi ani pentru tratament, iar în altele, numărul pacienţilor este în creştere. Este vorba despre judeţul Iaşi cu 500 de pacienţi pe lista de aşteptare şi judeţul Galaţi cu peste 300 de pacienţi.
La polul opus, se află Braşov şi Teleorman unde numărul pacienţilor aflaţi pe listă este de aproximativ 100 la fiecare dintre cele două judeţe", a precizat Marinela Debu.
Medicii prezenţi la întâlnire au susţinut că este nevoie ca Ministerul Sănătăţii să se implice cu fonduri în campanii de prevenire şi de tratament.
"Pacienţii devin, după diagnosticare, un număr pe o listă de aşteptare. Suntem din ce în ce mai mult ignoraţi, iar subfinanţarea sistemului crează foarte multe probleme. Orice ar face medicul, oricât s-ar zbate nu poate face nimic fără bani. Ca să începi un tratament cu bani proprii este imposibil pentru că tratamentul este foarte costisitor şi nimeni nu şi-l permite. Dacă facem presiuni să ne primim drepturile noastre prevăzute în Constituţie, suntem ignoraţi de autorităţi", a spus, la rândul lui, Cezar Irimia de la Asociaţia Pacienţilor Bolnavi de Cancer.
Reprezentanţii APAH-RO au precizat că sunt cazuri de pacienţi în ţară care au rămas fără serviciu după ce au spus la locul de muncă că au contactat una dintre hepatite ceea ce înseamnă discriminare.
Medicii susţin că listele de aşteptare pentru tratament ar trebui să dispară, iar medicul să fie suveran în ceea ce priveşte tratamentul fiecărui pacient.AGERPRES/(A - Jana Pintili)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice:Tot mai multe persoane sunt depistate cu virsul hepatic B şi cu ciroză Tot mai mulţi pacienţi vin la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi spun că au descoperit că au virusul hepatic B sau că au ciroză, a declarat vineri preşedintele asociaţiei, Marinela Debu.
A doua conferinţă naţională a pacienţilor cu afecţiuni hepatice Directorul pe Europa al Alianţei Mondială pentru Hepatită (AMH), Achim Kautz, va participa la cea de a doua ediţie a conferinţei naţionale a pacienţilor cu afecţiuni hepatice (APAH-RO), care va avea loc la Iaşi, Casa de Oaspeţi 'Sf. Nicolae' - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, între 1-3 octombrie 2010...
Braşov: Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice cere MS actualizarea listei compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe la Braşov, un apel la Ministerul Sănătăţii pentru actualizarea listei medicamentelor compensate pentru bolnavii cu hepatite virale, dezvoltarea de programee de screening şi o informare reală pentru...
Braşov: Campanie de informare privind hepatita Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAHR) a început, luni, la Braşov, cea de a doua ediţie a campaniei intitulate 'Ziua femeii cu hepatită', cu sprijinul Primăriei din localitate.
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...