Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), medicul Rodica Huţuleac.
Potrivit acesteia, pierderea statutului de spital de urgenţă şi retrogradarea de la categoria a treia, cât este în prezent, la categoria a cincea, va impune şi reducerea bugetului din 2012 al Spitalului Judeţean cu peste opt milioane de lei.
De asemenea, celelalte spitale - Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie - încadrate în acest moment în categoriile a IV-a şi a V-a, vor pierde peste nouă milioane de lei.
'Eu vă garantez că spitalele actuale, prin modul de finanţare vor acumula datorii, deoarece veniturile realizate nu vor acoperi cheltuielile de funcţionare. Avem în vedere faptul că spitalele de gradul IV şi V sunt finanţate cu 10 şi, respectiv, 18% mai puţin decât spitalul de gradul III', a afirmat Huţuleac.
Şeful CJAS consideră că diminuarea bugetelor spitalelor va impune scăderea actului medical.
La rândul său, managerul Spitalului Judeţean "Mavromati", medicul Ovidiu Mimor, atrage atenţia că pierderea statutului de urgenţă pentru spitalul din Botoşani va presupune ca toţi pacienţii grav să fie redirecţionaţi către spitale de urgenţă sau clinici din judeţele învecinate.
'O dată cu pierderea gradului, gradul de competenţă al Spitalului Judeţean se reduce proporţional cu gradul, neputându-se face nici investiţii în aparatură, nici diagnosticare performantă. De asemenea, vor dispărea Unitatea de Primire Urgenţă şi SMURD', a precizat Mimor.
În acest moment, principalul spital din Botoşani este încadrat provizoriu în categoria a III-a, însă Ministerul Sănătăţii a impus un plan de conformare, prin care obligă spitalul să dispună de secţie de psihiatrie, pediatrie şi obstretică - ginecologie.
CJ va dezbate, pe 29 iulie, un proiect de hotărâre privind comasarea Spitalului Judeţean "Mavromati" cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie. Acest proiect a fost respins de două ori, prin votul negativ al consilierilor Uniunii Social Liberale. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Două spitale încadrate în categoria a cincea nu vor avea bani nici de salarii Botoşani, 23 iun/ Agerpres/- Două spitale din judeţul Botoşani, încadrate în categoria a cincea, nu vor beneficia, de la 1 iulie, de finanţare care să acopere cheltuielile minime de funcţionare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Tâbuleac...
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Pierderi de peste patru milioane de lei pentru trei spitale, ca urmare a necomasării lor Trei spitale din judeţul Botoşani vor pierde anul acesta, în perioada 1 iunie-31 decembrie, peste patru milioane de lei, ca urmare a necomasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani,...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...