Cele mai citite
 


China: O fetiţă a fost operată pe viu pentru că părinţii ei n-au avut bani pentru anestezie
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În mediul medical chinez se dezbate în prezent un caz de etică: doctorii dintr-un spital au operat o fetiţă de doi ani de o boală de ficat fără s-o anestezieze. Motivul nu este de natură medicală, ci financiară: părinţii ei au adunat bani pentru operaţia în sine, dar nu le-au ajuns şi pentru anestezie, scrie 7sur7.be.
Ajunşi la fundul sacului după investigaţii costisitoare în urma cărora medicii au stabilit diagnosticul fetiţei, părinţii n-au avut bani să plătească în întregime operaţia care urma să le salveze copilul. Doctorii au luat atunci o decizie foarte controversată: operaţia trebuia să aibă loc, aşa că urmau să o facă fără anestezie, pentru a reduce costurile. Părinţii, care ştiau că intervenţia chirurgicală era urgentă, şi-au dat acordul. 'Anestezia costă 2.000 de yeni (230 euro)' a spus mama copilului. 'N-am avut bani pentru ea. Am acceptat atunci să fie operată fără să fie adormită. După operaţie, chirurgii ne-au spus că fetiţa noastră n-a plâns în timpul celor două ore cât a durat intervenţia', a adăugat ea.

Din nefericire, copilul a avut complicaţii după intervenţia chirurgicală, trebuind să revină de câteva ori în sala de operaţii. Şi tot fără anestezie, încheie 7sur7.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inspecţia Sanitară a sesizat CMR şi Agenţia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenţă Craiova Inspecţia Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor şi Agenţia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu privire la nouă operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini, fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la CM, informează Ministerul...
Dolj: Corpul de Control al MS a început verificările la SJU Craiova după moartea pacienţilor operaţi de obezitate Reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au demarat, luni, verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul a doi din nouă pacienţi operaţi de obezitate morbidă cu sprijinul unor medici din Franţa, potrivit unor surse medicale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Maramureş: Octogenară, operată din greşeală la piciorul sănătos în locul celui fracturat O femeie în vârstă de 84 de ani a fost operată din greşeală la piciorul sănătos în locul celui fracturat. Greşeala medicului ortoped Radu Dragoş a fost sesizată administraţiei Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, de aparţinătorii bătrânei. Medicul a realizat greşeala şi, după două zile, a efectuat...
Spitalul European Polisano: Succes medical in chirurgia oncologica Tumora infiltrativa rara care afectase maduva si coloana vertebrala inlaturata cu succes, in cadrul unei operatii de 8 ore.
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.