Cele mai citite
 


Crosul Zilei Mondiale a Inimii, în Parcul Tineretului
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul manifestărilor consacrate Zilei Mondiale a Inimii 2011, duminică 25 septembrie va avea loc în Parcul Tineretului Crosul inimii, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ziua Mondială a Inimii se celebrează în fiecare an pe 29 septembrie, iar în 2011 se focalizează pe măsurile de sanogeneză la nivelul fiecărui cămin.
Tema World Heart Day 2011 "O Lume, Un cămin, O Inimă" precum şi sloganul "Inima omenirii bate în fiecare persoană, cămin şi naţiune!" anunţă scopul acestei celebrări: sporirea responsabilităţii fiecărei familii pentru sănătatea inimilor proprii, astfel încât căminul să devină veriga crucială între individ şi societate pentru sănătatea inimii.
Se propun patru paşi simpli pe care fiecare familie îi poate asuma: eliminarea fumatului din cămin; alimentaţie sănătoasă; activitate fizică recreativă; cunoaşterea în scop preventiv a câtorva parametri cardiovasculari.
Este binecunoscut că mişcarea pentru sănătate reprezintă panaceul universal, medicamentul aproape gratuit la îndemâna tuturor pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, a-şi corecta defectele de caracter.
Recomandările Societăţii Europene de Cardiologie prevăd 30 de minute de mişcare pentru sănătate în cele mai multe zile ale săptămânii pentru a ne menţine forma fizică şi mentală.
Astfel, Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) îi invită pe bucureşteni cu mic şi mare în Parcul Tineretului duminica 25 septembrie ora 13.00  la a 12-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii. Pentru cei mai merituoşi, vor fi şi premii.
"Crosul Inimii îşi propune să convingă concetăţenii noştri (încă) sănătoşi dar sedentari să vină în parc şi mâine, poate şi poimâine, chiar fără premii şi fanfare, din simpla dorinţă de a se simţi mai bine, mai voios, mai imun la stresul vieţii zilnice, mai generos şi mai performant la muncă şi în familie. De asemenea, vom atrage atenţia pacienţilor cronici sau celor în curs de recuperare, pentru care medicii au recomandat o anumită doză de mişcare asociată tratamentului medicamentos, că doza - parte a tratamentului global nu este facultativă ci trebuie 'luată' cu aceeaşi consecvenţă ca şi pilula zilnică, desigur în condiţiile de auto-control sau supraveghere de specialitate prescrise în schema de tratament", a subliniat prof. dr. Radu Negoescu de la Institutul Naţional de sănătate Publică - CRSP Bucureşti. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de capanu anisor
foarte frumos ! o initiativa de laudat .voi veni si eu cu fiul meu !

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cros pentru sănătate Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ - Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) invită bucureştenii duminică, în Parcul Tineretului, la ora 13,00, la Crosul de toamnă al Inimii.
Dr. Maria Dorobanţu: Mesajul de Ziua Mondială a Inimii - să avem grijă de inima noastră zi de zi Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an, pe 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, campania naţională "Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială".
Ziua Mondială a Inimii 29 septembrie 2013 - Grijă pentru inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi iua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie la iniţiativa World Heart Organization. Potrivit instituţiei, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 17,3 milioane de decese. Numărul acestora este în continuă creştere, motiv pentru...
Ziua Mondială a Inimii Bolile cardiovasculare pot fi prevenite - acesta este mesajul specialiştilor, optimizând stilul de viaţă, în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fară fumat şi odihnă adecvată.
Ziua Mondială a Inimii, marcată sâmbătă prin activităţi organizate în Parcul Herăstrău Fundaţia Română a Inimii (FRI), împreună cu Societatea Română de Cardiologie, marchează sâmbătă, în Capitală, Ziua Mondială a Inimii.
Bucureştenii, invitaţi duminică la Crosul Zilei Naţionale a Inimii, în Parcul Tineretului Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie îi invită duminică pe bucureşteni în Parcul Tineretului, la a 16-a ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii.