Cele mai citite
 


Femeile liberale cer ministrului sănătăţii să aloce fonduri pentru depistarea cancerului de col uterin şi de sân
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), Lucia Varga, îi cere ministrului sănătăţii să aloce fonduri pentru programele de screening pentru depistarea cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.
"Lucia Varga i-a transmis astăzi o scrisoare ministrului sănătăţii, Ladislau Ritli, prin care îi atrage atenţia acestuia asupra importanţei deosebite a finanţării programelor de prevenţie pentru depistarea din timp a unor afecţiuni precum cancerul de col uterin şi cancerul de sân", se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Lidera femeilor liberale precizează că populaţia României traversează în aceşti ani una dintre cele mai dificile perioade atât din punct de vedere economic, cât şi în ceea ce priveşte accesul la serviciile medicale de calitate, iar în acest context una dintre categoriile sociale cele mai afectate de criza din sănătate o reprezintă femeile.
"Ele se confruntă de multe ori cu situaţii medicale limită care printr-un program de prevenire şi sesizare din timp ar putea avea o rezolvare fericită, fiind vorba aici de afecţiuni precum cancerul de col uterin sau cancerul de sân. Aceste boli lovesc o mare parte a populaţiei feminine din România şi de multe ori sunt depistate mult prea târziu şi cu urmări tragice pentru paciente", se mai arată în scrisoare.
Lucia Varga subliniază faptul că în România se înregistrează anual 3.000 de cazuri noi şi un total de 40.000 de femei care au diagnosticul de cancer de col uterin, la fel de dramatică fiind şi situaţia femeilor care se luptă cu cancerul de sân, afecţiune care, în viziunea multora, a atins proporţiile unei epidemii.
Preşedintele OFL apreciază că, în aceste condiţii, testele de screening pentru aceste două afecţiuni sunt deosebit de importante, pentru că pot salva vieţile a milioane de femei.
'În numele Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale şi în calitate de preşedinte al acestei organizaţii, vă scriu pentru a vă solicita să alocaţi fondurile corespunzătoare pentru funcţionarea programelor de screening pentru depistarea cancerului de col uterin şi a cancerului de sân, atât la rectificarea bugetară din acest an, cât şi în construcţia bugetară pentru anul 2012, ce urmează a fi transmisă Parlamentului la acest final de an', solicită Lucia Varga, în scrisoarea către ministrul sănătăţii. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul cancerului de col uterin, cu şase decese pe zi, riscul fiind de trei ori mai mare la noi faţă de media europeană, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES de compania GlaxoSmithKlein...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Nicolăescu: Programul de screening pentru cancer de col uterin se va desfăşura în acest an în Bucureşti Programul de screening pentru cancer de col uterin se va desfăşura în acest an în Bucureşti, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că se va pune un accent foarte mare pe prevenţie.
Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin În România mor zilnic şase femei din cauza cancerului de col uterin - de patru ori mai mult decât în Uniunea Europeană -, 40.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin - de trei ori mai mult decât în Europa şi în fiecare an sunt depistate 3.000 de cazuri noi - de 16 ori mai multe decât...
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...