Cele mai citite
 


Gorj: Puţine cazuri de abandon al copiilor nou-născuţi de la începutul acestui an
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de abandon al copiilor nou-născuţi înregistrat de la începutul anului în judeţul Gorj a scăzut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind înregistrate, până în prezent, doar două cazuri de abandon maternal.
Potrivit directorului adjunct al DGASPC Gorj, Ninela Gruia, în cele două cazuri de abandon, ambii bebeluşi se află în plasament după ce mamele lor nu au dorit să îi preia în familie.
"În cursul anului 2011, în unităţile sanitare din judeţul Gorj, a fost înregistrat un singur caz de abandon, la care mama a fugit din spital, dar a fost identificată. Copilul nu a fost preluat de mamă în familie, şi-a manifestat dorinţa de a fi predat spre adopţie, iar acum copilul este în plasament la un asistent maternal profesionist. Într-o maternitate din Bucureşti a mai fost abandonat un bebeluş a cărui mamă are domiciliul legal în Gorj, nu a fost identificată, iar pentru copil s-a instituit plasamentul în regim de urgenţă la Direcţia pentru Protecţia Copilului sector 4, având probleme de sănătate", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ninela Gruia.
Aceasta a mai menţionat că, în ceea ce priveşte situaţia copiilor cu risc de abandon, numărul cazurilor înregistrate este mai mare decât cel al copiilor abandonaţi, în prezent 10 cupluri mamă-copil fiind în centrele maternale din judeţ pentru a preveni abandonul.
"De la începutul anului, dintre cazurile cu risc, cinci cupluri mamă-copil au accesat serviciile Centrului maternal din Târgu-Jiu, două cupluri mamă-copil sunt în Centrul maternal Târgu-Cărbuneşti şi trei cupluri mamă-copil sunt la cel din Novaci. Mai sunt încă patru copii care au avut risc de abandon şi pentru care s-a instituit măsură de protecţie în centrele noastre sau asistenţă maternală, familie lărgită, iar cei cu risc maternal care au putut să fie reintegraţi în familie, şase cazuri, sunt monitorizaţi de către reprezentanţii instituţiei noastre", a mai spus directorul adjunct al DGASPC Gorj.
Ninela Gruia a mai menţionat că tot în perioada menţionată au fost atestate 17 familii pentru adopţie, alte opt se află în fază de atestare, iar pentru 11 copii s-a deschis procedura adopţiei naţionale. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Braşov:Numărul cazurilor de mame minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori Braşov, 23 ian /Agerpres/- Numărul mamelor minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori, de la 5 cazuri în 2010, la 21 anul trecut, se arată în bilanţul prezentat luni de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov DGASPC.
Gorj: Minor din sistemul de protecţie socială, cercetat pentru furt din spital Un minor în vârstă de 16 ani, care este internat cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, este cercetat pentru furt, după ce a sustras mai multe bunuri care aparţineau unei femei internate la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu s-a autosesizat în cazul unui bebeluş mort Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, luni, că la nivelul unităţii medicale a fost constituită o comisie care va ancheta moartea unui nou-născut, după ce părinţii acuză medicii Secţiei de Pediatrie de malpraxis.
Gorj: Sute de nou-născuţi nu au fost imunizaţi împotriva TBC Câteva sute de bebeluşi, născuţi la maternitatea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, nu au fost vaccinaţi până în prezent împotriva tuberculozei, aceştia riscând să se îmbolnăvească, a declarat joi, pentru AGERPRES, şefa Secţiei Maternitate, Camelia Roman.