Cele mai citite
 


Hunedoara: SMURD va beneficia de o suplimentare a finanţării din partea Consiliului Judeţean
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
SMURD Hunedoara va beneficia de o suplimentare a fondurilor alocate de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ), instituţia administrativă urmând să aloce, din 2012, suma de 2 lei pe an pentru fiecare locuitor al judeţului, cu aproape 35% mai mult ca în prezent, potrivit unei hotărâri adoptate vineri de consilierii judeţeni.
În acest fel, Asociaţia Salvital Hunedoara, care gestionează activitatea SMURD în judeţ, ar putea obţine din partea CJ Hunedoara aproximativ 960.000 de lei, dacă se iau în calcul datele de la ultimul recensământ al populaţiei.
'Dorim ca paramedicii să nu mai fie stresaţi de gândul că ar putea să nu-şi primească salariul. Ei trebuie să se concentreze asupra activităţii de salvare a vieţilor oamenilor şi să nu aibă grija zilei de mâine', a declarat, vineri, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, la finalul şedinţei în care fost aprobată noua contribuţie pentru SMURD.
Liderul CJ Hunedoara a mai spus că şi primarii din judeţ ar trebui să includă în bugetul pe anul viitor sumele necesare pentru contribuţia locală în vederea susţinerii SMURD, pentru a se evita situaţiile de blocaj la plata cotizaţiilor către Asociaţia Salvital.
SMURD Hunedoara numără acum 81 de paramedici angajaţi în opt module de intervenţie ce sunt distribuite pe întreg teritoriul judeţului. Fiecare modul dispune de câte o ambulanţă medicalizată performantă.
Activitatea SMURD este coordonată de Asociaţia Salvital Hunedoara din care fac parte Consiliul Judeţean Hunedoara, majoritatea primăriilor, mai multe instituţii medicale, sindicate.
Anul trecut paramedicii SMURD au fost solicitaţi la peste 5.000 de intervenţii. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: SMURD a primit o maşină complexă pentru intervenţiile pe DN 7 Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au primit, marţi, o maşină specială de intervenţie în caz de accidente rutiere şi incendii cu ajutorul căreia se pot desfăşura trei acţiuni în acelaşi timp: acordarea primului ajutor, descarcerarea victimelor şi stingerea unui incendiu apărut la faţa locului.
Hunedoara: SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat Deva, 9 mar /Agerpres/ - Activitatea SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat, în condiţiile în care în staţiunea Râuşor a fost dată în folosinţă una dintre mai moderne baze Salvamont din România, a declarat, miercuri, cu prilejul Zilei SMURD Hunedoara, preşedintele Asociaţiei Salvital...
Hunedoara: SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat Deva, 9 mar /Agerpres/ - Activitatea SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat, în condiţiile în care în staţiunea Râuşor a fost dată în folosinţă una dintre mai moderne baze Salvamont din România, a declarat, miercuri, cu prilejul Zilei SMURD Hunedoara, preşedintele Asociaţiei Salvital...
Hunedoara: Prima intervenţie a SMURD Baru a fost în cazul unei femei însărcinate Prima intervenţie a paramedicilor de la modulul SMURD din localitatea Baru a fost în sprijinul unei mame care a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, la spitalul din Petroşani, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.