Cele mai citite
 


Intoxicaţie cu plumb în China: 14 uzine închise în Shanghai
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În urma intoxicării cu plumb a 32 de copii, 14 din cele 17 fabrici de acumulatori din Shanghai au fost închise, a anunţat vineri Biroul pentru protejarea mediului, informează AFP.
Printre obiectivele închise se află şi uzina cu capital american aparţinând concernului Johnson Controls, conform ziarului anglofon Shanghai Daily. Măsura închiderii a fost confirmată de firma americană, care a respins însă orice vină privind contaminarea mediului.

În urma analizelor medicale efectuate la peste 1.100 de copii locuind în apropierea unor fabrici de acumulatori, numărul celor contaminaţi cu plumb a crescut la 32, faţă de 25 săptămâna trecută.

Intoxicarea cu plumb, care poate provoca întârzieri de creştere şi probleme mintale la copii, este relativ frecventă în China, notează AFP.

Într-un recent raport, organizaţia Human Rights Watch acuza administraţiile provinciilor Henan, Yunnan, Shaanzi şi Hunan că încearcă să ascundă amploarea acestei situaţii în rândul copiilor chinezi, ascunzând uneori adevărul sau limitând accesul la examene şi implicit la tratamente medicale.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China furnizează 85 % din produsele contrafăcute din UE (raport) Principală sursă a produselor contrafăcute care sosesc în Europa, China a căpătat putere în 2010 şi a furnizat 85 % din produsele confiscate la frontierele Uniunii Europene, relevă joi Comisia Europeană într-un raport privind intervenţiile vamale, relatează AFP.
Prostituatele din China sunt uneori victime ale abuzurilor şi 'torturilor' autorităţilor /HRW/ Prostituatele din China sunt victime ale unor abuzuri sistematice din partea autorităţilor, potrivit unui raport al Human Rights Watch /HRW/ dat publicităţii marţi şi care vorbeşte despre existenţa unor 'torturi' în detenţie, de violuri şi de internări în institute de reeducare, relatează agenţia France...
China: Combaterea poluării va dura cel puţin 18 ani, apreciază unii specialişti China, care şi-a anunţat obiective ambiţioase în ceea ce priveşte reducerea emisiilor poluante, urmează totuşi să se confrunte cu o luptă îndelungată împotriva poluării, de cel puţin 18 ani, au afirmat mai mulţi experţi, relatează AFP.
China: Guvernul recunoaşte existenţa 'satelor cancer' Ministerul chinez al Mediului a recunoscut existenţa 'satelor cancer', după mai mulţi ani de când circulă informaţiile privind un număr mai ridicat de cazuri de cancer decât media în unele zonele deosebit de poluate din ţară, transmite AFP.
Un grad prea ridicat de arsenic în berea germană Unele sortimente de bere germană conţin un grad prea ridicat de arsenic, potrivit unor cercetători de la Universitatea Tehnică din Munchen, citaţi de Science Daily.
China: 24 de copii s-au îmbonăvit din cauza poluării provocate de o fabrică ilegală de baterii Douăzeci şi patru de copii, cu vârste cuprinse între nouă luni şi 16 ani, au fost spitalizaţi, din cauza poluării provocate de o fabrică ilegală de baterii, într-un stat din estul Chinei, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de Xinhua.