Cele mai citite
 


Ion Rotaru: Trecerea CNAS sub auspiciile Ministerului Sănătăţii este o încălcare gravă a statutului Casei
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, la Brăila, într-o conferinţă de presă, că trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în subordinea Ministerului Sănătăţii este o încălcare gravă a statutului acestei instituţii.
'Eu consider că trecerea CNAS sub auspiciile Ministerului Sănătăţii este o încălcare gravă a statutului Casei. Este un amestec grosolan în ceea ce priveşte autonomia acesteia, independenţa ei. Vom discuta această ordonanţă de urgenţă chiar săptămâna viitoare, când l-am reinvitat pe ministrul Sănătăţii la discuţii', a precizat Rotaru.
Senatorul PSD de Brăila a mai spus că există o iniţiativă a Comisiei de sănătate, care a trecut deja de Senat şi în care se propune trecerea CNAS 'sub auspiciile şi coordonarea Parlamentului, pentru a elimina tot ce înseamnă implicare din punct de vedere politic şi pentru a aduce la suprafaţă modul în care se cheltuie banii'.
Ion Rotaru a afirmat că pentru rezolvarea acestei probleme există două soluţii: 'ori desfiinţăm Casa, că nu îşi mai are rostul şi reducem nişte cheltuieli, ori Casa rămâne sub auspiciile Parlamentului, ca o instituţie autonomă, mai ales că astăzi ea funcţionează cu consiliu de administraţie, care deja are o componenţă care ţine de modul în care sunt numiţi membrii de către Guvern şi nu cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor'. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
I. Rotaru (PSD): Înfiinţarea centrelor multifuncţionale - dovada că întâi s-a tăiat şi după aceea s-a măsurat Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, social-democratul Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ordonanţa de urgenţă privind repunerea în funcţiune, sub forma unor centre sanitare multifuncţionale, a celor 60 de spitale închise în luna aprilie este o dovadă că întâi s-a...
Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.
Cele opt spitale de urgenţă regionale fac parte din strategia Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare: fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii...
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în câteva zile Ministrul sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina de web a ministerului în câteva zile.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...