Cele mai citite
 


Peste doi ani ar putea fi lansat un vaccin împotriva acneei
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sanofi Pasteur a încheiat un acord cu o universitate americană pentru dezvoltarea unui tratament împotriva acneei, boală frecventă a epidermei, scrie France Soir. Circa 85% dintre adolescenţi sunt afectaţi de această maladie stânjenitoare în timpul pubertăţii.
Laboratorul Sanofi Pasteur, diviziunea de vaccinuri a firmei Sanofi, a anunţat miercuri că a cumpărat drepturile mondiale exclusive pentru producerea unui vaccin împotriva acneei cu universitatea California din San Diego. Vaccinul şi tratamentul n-au fost încă experimentate pe om, iar dezvoltarea lor ar urma să dureze în jur de doi ani. Laboratorul Sanofi a arătat într-un comunicat că cooperarea sa cu universitatea California constă într-o 'abordare imunologică a prevenirii şi tratării acneei, care vizează neutralizarea factorilor Propionibacterium acnes implicaţi în inflamare'. În timpul adolescenţei, glanda sebacee începe să secrete sebum (care lubrifiază firele de păr şi reduce uscarea pielii). Prezentă în glandă, Propionibacterium acnes este o bacterie care produce substanţe iritante şi agravează inflamarea foliculului (calea de evacuare a sebumului). Prin urmare, cercetătorii de la universitatea California încearcă să găsească un tratament care să înlăture substanţele iritante produse de bacterie.

În Franţa, circa trei milioane de persoane calcă pragul cabinetelor de dermatologie pentru tratarea acneei, majoritatea fiind adolescenţi.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanofi Pasteur acceptă furnizarea de vaccin antirabic în condiţiile propuse de MS Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin antirabic Verorab în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii.
800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur pentru copii şi sugari împotriva gripei A, retrase în SUA Autorităţile sanitare americani au decis marţi să retragă 800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur cu care urmau să fie imunizaţi împotriva gripei H1N1 sugari şi copii, după ce s-a descoperit că vaccinul şi-a pierdut uşor din eficienţă, relatează AFP.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
ANMDM face precizări privind autorizaţia pentru nevoi speciale a vaccinului Hexaxim Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) reiterează faptul că discontinuitatea în aprovizionare cu vaccinului hexavalent Hexacima a impus în decembrie 2015, ca măsură de protecţie a sănătăţii publice, asigurarea disponibilităţii prin pârghia legislativă a autorizaţiei pentru...
Prim vaccin experimental contra Ebola eficient 100%, potrivit testelor Un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi 100 % eficient în cursul testelor efectuate pe 4.000 de persoane din Guineea, una dintre cele mai afectate ţări de epidemia cu această boală care a provocat peste 11.000 de decese în Africa începând din decembrie 2013, informează...
VIRUSUL ZIKA Un vaccin va fi testat pe oameni în SUA înainte de sfârşitul anului 2016 Grupul farmaceutic american Inovio Pharmaceuticals, care dezvoltă un vaccin împotriva virusului Zika, a anunţat miercuri că va lansa teste pe oameni înainte de sfârşitul acestui an, dând speranţe împotriva răspândirii epidemiei în cele două Americi, informează agenţia France Presse.