Cele mai citite
 


SUA:Progresele IT în sistemul medical pot fi un risc pentru protecţia informaţiilor private despre pacienţi /studiu/
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noile tehnologii au invadat sfera îngrijirii medicale, dar industria medicală nu este pregătită în mod adecvat să-i protejeze pe pacienţi de eventuale furturi de date, relevă un studiu făcut public joi la New York, transmite Reuters.
O vastă majoritate a spitalelor, farmaciilor, medicilor şi asigurătorilor din SUA susţin folosirea bazelor de date electronice cu pacienţi, dar mai puţin de jumătate dintre ei sunt preocupaţi de implicaţiile pe care le au asemenea baze de date asupra securităţii şi dreptului la viaţa privată, conform studiului realizat de Pricewaterhousecoopers /PwC/.

Institutul de cercetări în domeniul medical al PwC a intervievat în această primăvară 600 de responsabili din industria medicală, constatând astfel că mai puţin de jumătate dintre instituţiile în care activează aceştia au luat măsuri legate de folosirea dispozitivelor mobile de comunicare, şi chiar mai puţin de un sfert în ce priveşte aşa-zisa 'social media', adică reţelele sociale.

'Noile tehnologii medicale şi noile utilizări ale informaţiilor medicale sunt în schimbare rapidă, iar uneori securitatea şi intimitatea nu pot ţine pasul' - a remarcat Jim Koenig, director în cadrul PwC de la New York şi unul dintre autorii raportului.

'Este vorba de unul din cele mai sensibile şi importante aspecte pentru consumator, aşa că, odată cu răspândirea tehnologiilor IT în sistemul medical, este firesc să existe şi progrese în ce priveşte intimitatea şi securitatea', a subliniat el.

În SUA, medicii şi responsabilii spitalelor au fost încurajaţi să adopte registre medicale electronice, primind în acest sens fonduri federale suplimentare printr-o lege adoptată în 2009, iar agenţiile de reglementare a medicamentelor şi a sistemului medical urmează să finalizeze până la sfârşitul acestui an noile norme privind protecţia vieţii private a pacienţilor.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu AID: Fenomenul corupţiei, răspândit în sistemul sanitar Fenomenul corupţiei din sistemul de sănătate vizează mai multe categorii de factori implicaţi - cadre medico-sanitare, personal de conducere şi administrativ, dar şi pacienţi ce întreţin situaţia prin oferirea de atenţii sau bani, relevă un studiu coordonat de Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia pentru...
SUA: Unu din şase americani preferă să moară înainte de vârsta de 80 de ani (studiu) Teama privind îmbătrânirea ar putea fi mai puternică decât teama privind moartea pentru mulţi dintre americani, potrivit unei cercetări recente, citate de UPI.com.
Sarea ascunsă din medicamente Pe lângă evitarea alimentelor care conţin sare, oamenii ar trebui să fie prevăzători şi în privinţa unor medicamente care conţin sodiu. Un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici arată că unele tipuri de medicamente, mai ales cele solubile sau efervescente, au un conţinut ridicat de sodiu...
SUA, Elveţia şi Norvegia cheltuiesc cel mai mult pentru servicii medicale (OCDE) La nivel global sumele alocate de actorii statali pentru servicii medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziţii în ceea ce priveşte sumele destinate anual acestui sector sunt deţinute de SUA, Elveţia şi Norvegia, care alocă 16,9%, 11,1%, respectiv 8,9% din PIB pentru...
Brain Institute îşi propune realizarea de intervenţii neurochirurgicale unice în România Brain Institute, prima instituţie medicală privată non-profit din România, care a reunit câţiva dintre cei mai bun specialişti din domeniul neurochirurgiei, are drept obiectiv realizarea unor intervenţii unice în România, care nu pot fi efectuate în alte spitale din ţară.
Vârsta sau sexul donatorului de sânge determină supravieţuirea primitorului (studiu) Persoanele care primesc o transfuzie de sânge de la donatori de sex feminin sau de la donatori tineri au mai puţine şanse de a supravieţui, potrivit unui studiu canadian publicat luni în revista medicală JAMA Internal Medicine din SUA, relatează AFP.