Cele mai citite
 


Vâlcea: Copil suspect de a fi infectat cu virusul AH1N1
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Primul caz suspect de gripă AH1N1 din judeţul Vâlcea a fost anunţat luni de dr. Doina Iliescu, şeful secţiei boli infecţioase din cadrul Spitalului nr. 2 din municipiul Râmnicu Vâlcea.

'Este vorba de o familie de rromi care a venit cu copilul răcit la noi. Tocmai ce s-au întors în ţară şi oamenii s-au gândit că este posibil ca cel mic să fi contactat virusul gripei porcine. Este o suspiciune şi atât.

Acum este şi sezonul de gripă la copii. Este adevărat, însă, că am trimis o ambulanţă cu probe de sânge la Bucureşti şi am luat toate măsurile ce se impun în cazul în care suspiciunea infectării cu AH1N1 se va adeveri. În câteva zile vor veni rezultatele', a spus medicul.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 253 de cazuri de infecţie cu AH1N1.

Institutul Cantacuzino a anunţat că a produs primele mostre de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1. Medicii specialişti vor testa vaccinul, iar primul lot pentru populaţie se anunţă a fi gata la sfârşitul lunii noiembrie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină a ucis 1.799 de persoane din întreaga lume /OMS/ Geneva, 19 aug /Agerpres/ - Virusul A(H1N1) al gripei porcine a ucis 1.799 de persoane în întreaga lume, indică ultimele date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicate miercuri pe site-ul său pe Internet, relatează AFP