Cele mai citite
 


Tulcea: Aproape 30% dintre primăriile din judeţ, fără fonduri
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 18 primării din judeţul Tulcea din cele 51 sunt în insolvenţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, susţinând necesitatea rectificării bugetare la nivel naţional.
"Avem nevoie de o rectificare bugetară care să sprijine primăriile aflate în insolvenţă, care riscă să pună lacătul pe uşă. Din informaţiile pe care le avem, 18 primării sunt în această situaţie, dar în diferite grade, iar cea care are cele mai mari probleme este Primăria din Pardina care încă de la începutul execuţiei bugetare este în insolvenţă, ca să spun aşa", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Victor Tarhon, la finele şedinţei Consiliului Judeţean.
Referindu-se la suma de un milion de lei care a fost repartizată vineri unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ pentru echilibrarea bugetelor locale, Tarhon a precizat că sumele acordate sunt insuficiente şi a atras atenţia că şi alte instituţii din subordine, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), se confruntă cu lipsă de fonduri.
"SJU Tulcea are nevoie de 2,8 milioane de lei imediat. Încercăm să facem o reaşezare în ceea ce priveşte fondurile din bugetul CJ pentru a sprijini spitalul. Mai exact, este posibil să renunţăm la studii de fezabilitate pentru proiecte noi, să vedem cât vom putea strânge pentru SJU. Dar nu cred că vom ajunge la necesarul de 2,8 milioane de lei", a conchis preşedintele CJ.
În timpul şedinţei Consiliului Judeţean, consilierii au aprobat repartizarea sumei de un milion de lei, reprezentând 20% din cota de 21% din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, unii consilieri susţinând că modul în care se alocă fondurile ţine cont de culoarea politică a primarilor.
"Spitalul din Măcin este de o importanţă deosebită pentru comunitate şi dacă anul trecut primea lunar 190.000 de lei, anul acesta primeşte 160.000 de lei. Mai avem în Măcin 20 de apartamente ANL pentru care Primăria doreşte finalizarea reţelei de gaze şi avem nevoie de o sumă de la 40.000 la 60.000 de lei", a declarat consilierul PSD Diana Roman.
În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat, Primăria oraşului Măcin primind suma de 40.000 de lei prin realocarea unor sume acordate altor primării din judeţ, deşi în proiectul de hotărâre iniţial oraşului nu i se acorda nicio sumă. AGERPRES/(A, AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Fonduri pentru susţinerea cheltuielilor spitalului din oraşul Măcin Consilierii judeţeni tulceni au aprobat, vineri, în timpul unei şedinţe în plen o nouă rectificare bugetară, în urma acesteia spitalul din oraşul Măcin urmând să primească circa 43.000 de lei pentru plata utilităţilor.
Victor Tarhon, candidat PDL la şefia CJ Tulcea: Mai avem mult de lucru în judeţ (interviu) Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, doreşte să finalizeze în următorii patru ani lucrările de reabilitare a 160 de kilometri de drumuri judeţene şi, într-un interviu acordat AGERPRES, referindu-se la problemele localităţilor tulcene, atrage atenţia asupra necesităţii...
Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă dă în folosinţă un tomograf de ultimă generaţie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va da, miercuri, în folosinţă tomograful achiziţionat anul trecut, aparatul fiind unul de ultimă generaţie.
Tulcea: Acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Asociaţia "Spitalul Judeţean de Urgenţă" (SJU) din Tulcea va organiza săptămâna viitoare o acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a celei mai importante unităţi spitaliceşti din judeţ care, în prezent, are doar un singur medic specialist.
Tulcea: CJ a început procedura de stabilire a priorităţilor investiţionale la Spitalul Judeţean O echipă de experţi vizitează zilele acestea Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea pentru stabilirea priorităţilor investiţionale, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.