Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Inimii
sâmbătă, 24 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolile cardiovasculare pot fi prevenite - acesta este mesajul specialiştilor, optimizând stilul de viaţă, în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fară fumat şi odihnă adecvată.
Luând aceste măsuri putem preveni nu doar peste 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi peste 90% din cazurile de diabet zaharat şi a cancerului cu 70% spun medicii.
România ocupă locul 3 în lume, 62% dintre români murind din cauza bolilor cardiovasculare.
Fundaţia Română a Inimii împreună cu Societatea Română de Cardiologie sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii, în Bucureşti sâmbătă 24 septembrie.
Sub sloganul 'Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?', Fundaţia Română a Inimii invită trecătorii să participe la flash-mob-uri, organizate la ora 11.00 în Parcul Unirii, ora 11.30 în Piaţa Victoriei şi la 12.00 în Piaţa Charles de Gaulle.
Începând cu ora 12.00 se organizează plimbarea pe bicicletă 'Pedalează pentru inima ta!' care va avea plecarea din Piaţa Charles de Gaulle cu traseul B-dul Mareşal Constantin Prezan, B-dul Kiseleff, Casa Presei Libere, Sos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, B-dul Aviatorilor şi sosirea la Charles de Gaulle.
Tot cu această ocazie este special amenajat un spaţiu în Parcul Herăstrău intrarea Charles de Gaulle unde între orele 12.00-20.00 medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular trecătorilor, conform ultimelor ghiduri europene.
Ziua Mondială a Inimii va fi sărbătorită şi la Sinaia, în data de 29 septembrie, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie organizat de Societatea Română de Cardiologie. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Inimii, marcată sâmbătă prin activităţi organizate în Parcul Herăstrău Fundaţia Română a Inimii (FRI), împreună cu Societatea Română de Cardiologie, marchează sâmbătă, în Capitală, Ziua Mondială a Inimii.
Bolile cardiovasculare pot fi prevenite Schimbarea stilului de viaţă, în principal alimentaţia echilibrată, activitatea fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată poate preveni 80% dintre bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi peste 90% dintre cazurile de diabet zaharat şi 70% dintre cazurile de cancer, a subliniat...
Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, în perioada 10-16 februarie În perioada 10-16 februarie, Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie marchează Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, informează un comunicat al Societăţii Române de Cardiologie.
Ziua Mondială a Inimii 29 septembrie 2013 - Grijă pentru inima noastră zi de zi, nu doar într-o zi iua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie la iniţiativa World Heart Organization. Potrivit instituţiei, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din lume, anual înregistrându-se 17,3 milioane de decese. Numărul acestora este în continuă creştere, motiv pentru...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...
Dr. Maria Dorobanţu: Mesajul de Ziua Mondială a Inimii - să avem grijă de inima noastră zi de zi Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an, pe 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, campania naţională "Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială".