Cele mai citite
 


Primarul Slatinei: SJU trebuie modernizat, altfel se va închide
duminică, 25 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina trebuie modernizat în toate privinţele, cu accent pe schimbarea mentalităţii personalului, în caz contrar se va închide, a afirmat, sâmbătă, primarul Darius Vâlcov.
El a precizat că a dat termen actualei conduceri a unităţii sanitare din municipiu ca până la finele anului să facă demersuri vizibile în schimbarea în bine a spitalului, respectându-se propunerile comisiei de experţi italieni care a făcut în prima parte anului un amplu audit la SJU Slatina.
"Ori spitalul va ajunge aşa cum scrie în raportul de audit al experţilor italieni, ori se închide. Nu există cale de mijloc. Sper să fi înţeles şi conducerea spitalului acest lucru. Le-am dat nişte termene precise - sfârşitul acestui an. Am constatat că faţa spitalului nu s-a schimbat şi de aceea şi pentru răbdarea mea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Olt există o limită", a susţinut Vâlcov.
Edilul a subliniat necesitatea unor cursuri de pregătire profesională pentru personalul medical, cursuri plătite de către spital, astfel încât cadrele să ştie să utilizeze toate echipamentele şi aparatura medicală din dotarea unităţii.
"E nevoie şi de dotări cu aparatură, dar şi de cursuri plătite de spital pentru cadrele medicale, astfel încât să nu mai existe situaţii de aparate nefolosite din cauză că nimeni nu ştie cum se folosesc, să nu mai fie cazuri în care te trimit cu foile la spitale din Bucureşti şi Craiova pentru a fi interpretate", a adăugat Darius Vâlcov.
Primarul s-a arătat nemulţumit şi pentru faptul că spitalul plăteşte circa 50.000 de lei lunar pentru salariile angajaţilor de la spălătorie şi croitorie în condiţiile în care "lenjeria spitalului nu e nici măcar schimbată, darămite spălată". "Şi chiar spălată de ar fi lenjeria, saltele şi pernele sunt mizerabile", a spus edilul.
Spitalul Judeţean Slatina este în administrarea Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina, instituţii care intenţionează să investească în modernizarea tuturor secţiilor şi să determine schimbări radicale în privinţa mentalităţii şi atitudinii faţă de pacienţi a personalului sanitar şi nesanitar. AGERPRES/(A - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: La Spitalul Slatina se tratează pacienţi care nu au alte posibilităţi, potrivit unor experţi italieni Experţi italieni în managementul unităţilor sanitare care au făcut un audit privind organizarea şi gestionarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la această unitate sanitară se tratează în general pacienţi care nu au alte posibilităţi.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina aşteaptă voluntari, ca soluţie pentru deficitul de cadre medicale Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unitate sanitară ce are deficit de cadre medicale, primeşte voluntari cu pregătire medicală medie, fapt ce îi va ajuta pe aceştia să acumuleze experienţă iar spitalul va beneficia de sprijin pentru îngrijirea pacienţilor, potrivit directorului medical al SJU...
Olt: Anchetă la SJU Slatina în cazul unui copil născut cu multiple malformaţii Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că potrivit unor concluzii preliminare ale anchetei din cazul unui copil cu multiple malformaţii, născut săptămâna trecută în spitalul slătinean, nu e vorba de culpă medicală sau de probleme...
Olt: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost plătite salariile Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-au primit luni salariile, după o întârziere de peste o săptămână.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.