Cele mai citite
 


Lech Walesa l-a vizitat la spital pe Wojciech Jaruzelski
luni, 26 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul istoric al Solidarităţii, Lech Walesa, în vârstă de 67 de ani, l-a vizitat sâmbătă pe generalul Wojciech Jaruzelski, de 88 de ani, cel care a instituit starea de urgenţă în 1981, spitalizat la Varşovia pentru pneumonie, a declarat pentru AFP o persoană din anturajul său.
'Lech Walesa a avut o scurtă întâlnire cu generalul Jaruzelski cu ocazia unei vizite pe care i-a făcut-o fiului său Jaroslaw, spitalizat în aceeaşi unitate medicală din Varşovia', a declarat pentru AFP Piotr Gulczynski, director al Institutului Lech Walesa.

Într-o fotografie publicată pe blogul său http://lechwalesa.blip.pl, Lech Walesa, îmbrăcat tot în negru dar surâzător, îi strânge mâna generalului, aflat în pat şi vizibil slăbit. Alături de fotografie este postat mesajul: 'Sănătate, generale'.

Generalul Jaruzelski, care suferă de limfom, a fost spitalizat la 15 septembrie pentru o pneumonie pe care a contractat-o în urma chimioterapiei, conform agenţiei de presă PAP.

Fiul lui Lech Walesa, Jaroslaw, eurodeputat polonez în vârstă de 34 de ani, a fost grav rănit într-un accident de motocicletă din apropiere de Varşovia la începutul lui septembrie. El prezintă mai multe fracturi, dar viaţa nu îi este pusă în pericol.

Wojciech Jaruzelski a condus Polonia între 1981 şi 1989. El a reprimat în decembrie 1981 mişcarea Solidaritatea a lui Lech Walesa. Însuşi liderul sindical a fost arestat, la fel ca mii de alţi militanţi, şi deţinut timp de aproape un an din ordinul generalului.

Fostul şef al Partidului comunist polonez şi al statului, generalul Jaruzelski a uşurat totuşi tranziţia democratică în Polonia, acceptând în 1989 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, întrupată de Solidaritatea lui Walesa, înainte de a dispărea din viaţa publică la sfârşitul anului 1990.

Lech Walesa, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, l-a înlocuit în funcţia de preşedinte al Poloniei în 1990, pentru un mandat de cinci ani.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI: Valentin Boldea, fost director executiv al DSP Galaţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012 Fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi Valentin Boldea s-a aflat în incompatibilitate între 4 februarie 2011 şi 10 aprilie 2012, când a deţinut în paralel şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", a anunţat marţi Agenţia...
Vaslui: Medicul Lelia Croitoru,din nou director medical la SJU, după ce demisionase din funcţie Medicul neurolog Lelia Croitoru a fost numit interimar în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce, în luna mai a acestui an îşi dăduse demisia de onoare din acest post, în urma cazului cu cele două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică Ginecologie care au fost...
Polonia: Prima grefă de faţă realizată de urgenţă Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunţat miercuri că au realizat prima grefă de faţă din lume, efectuată de urgenţă pentru a salva viaţa pacientului, scrie 20minutes.ch.
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.
Sibiu: O femeie în comă şi patru bărbaţi cu fracturi, în urma unui accident pe DN1 O femeie este în comă şi patru bărbaţi sunt internaţi cu mai multe fracturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce o maşină a intrat pe sensul opus joi, pe DN1, între localităţile Săcel şi Sălişte, ciocnindu-se de un alt automobil care circula normal, conform purtătorului de cuvânt...
ANI: Medic şef la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Aurel Bizo, şef al Secţiei Clinice de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut şi funcţia de administrator la două firme.